Almanya’dan Facebook’a uyarı

Almanya, Facebook’u üyesi olmayan kullanıcılara ait kişisel bilgileri toplamak ve saklamakla suçluyor. Almanya, kişisel bilgilerin gizliliği konusunda dünyanın en katı kural ve kanunlarına sahip ülkelerin başında geliyor. Alman yetkililer, söz

Almanya, Facebook’u üyesi olmayan kullanıcılara ait kişisel bilgileri toplamak ve saklamakla suçluyor.

Almanya, kişisel bilgilerin gizliliği konusunda dünyanın en katı kural ve kanunlarına sahip ülkelerin başında geliyor. Alman yetkililer, söz konusu bu kuralların çiğnendiğinden şüphelenerek inceleme başlatmış durumdalar. Hamburg bilgi güvenliği otoritesinin başkanı Johannes Caspar, üçüncü taraflara ait bilgilerin kaydedilmesinin bilgi gizliliği kanunlarının ihlal etmek olduğunu söyleyerek araştırmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Bu konu gündeme, Facebook üyesi olmayan kişilerin şikayetleri üzerine geldi. Şikayet konusu olan işlemlerin başında siteye üye olmayan kişilere ait bilgi ve resimlerin, üye olan arkadaşları tarafından yüklenmesi geliyor. Aslında bunun gibi özellikler, Facebook ve benzeri siteleri, sosyal yapan özellikler arasında yer alıyor. Ancak şikayet konusu bu bilgilerin, Facebook tarafından pazarlama amaçlı kullanılıyor olması iddiasından kaynaklanıyor.

Pek çok ülkede Facebook sosyal ağ kullanım sıralamasında ilk sıralarda yer alırken Almanya’da ise dördüncü sırada.

İpuçları