Kaspersky Small Office Security: Küçük ölçekli işletmeler için nöbette

Her işletmenin özel bir siber güvenlik uzmanına sahip olmaması şaşırtıcı değildir. Bazı çok küçük ölçekli işletmelerin ve hatta bazı KOBİ’lerin tam zamanlı bir BT uzmanı yoktur.

Her işletmenin özel bir siber güvenlik uzmanına sahip olmaması şaşırtıcı değildir. Bazı çok küçük ölçekli işletmelerin ve hatta bazı KOBİ’lerin tam zamanlı bir BT uzmanı yoktur. Fakat bu işletmeler de diğer herkes gibi siber tehditlere açıktır ve korumaya ihtiyaç duyar. Yakın zamanda güncellediğimiz Kaspersky Small Office Security gibi doğru araçları kullanarak bu korumayı sağlamak mümkündür.

Küçük ölçekli işletmelerin özellikleri

Küçük ve çok küçük ölçekli şirketler iki arada bir derededir: Tüketicilere yönelik siber güvenlik ürünleri onlar için yetersiz kalırken, kurumsal çözümler çok fazla yönetim gerektirir.

En iyi ihtimalle, bir KOBİ’de siber güvenlikten sorumlu bir BT uzmanı bulunabilir. Fakat BT, siber güvenlikten çok daha fazlasıdır ve bütün bu işten sorumlu tek bir kişi büyük çaplı bir güvenlik çözümünü idare etmek için çok fazla zaman ayıramaz. Bununla birlikte, en iyi senaryo da budur. “İşletmeleri güvenli şekilde büyütmek: Bulut uyumlaştırması ve güvenlik kaygıları” çalışmamıza göre, çok küçük ölçekli işletmelerin yaklaşık üçte birinde güvenlik yönetimi rolü uzman olmayan kurum içi personele verilirken, bazı şirketlerde bir BT rolü dahi bulunmuyor.

Özel çözüm

Küçük işletmelere özel bir güvenlik çözümü geliştirirken, aşağıdaki ilkeleri temel aldık:

  • Verimlilik
  • Basit dağıtım
  • Kolay yönetim
  • Sezgisel arabirim
  • Her şey kararında

Sonuç olarak, Kaspersky Small Office Security ürününü kurmak veya yönetmek için bir güvenlik uzmanı veya bir BT uzmanı olmanıza gerek yoktur. Çözümümüz en güncel siber tehditlere karşı ezber bozan koruma sağlar ve neredeyse tüm ofis çalışanları tarafından yönetilebilir. Web konsolu, siber güvenliği yönetmek için gerekli tüm bilgileri sağlar: lisanslar, kullanıcılar, cihazlar, ürün sürümleri ve benzeri konularda bilgiler. Ana koruma alt sistemlerinin çok fazla iş yükü yoktur, böylece çalışanlarınız normal işleriyle ilgilenmeye devam edebilir.

Gerçekte neler koruma altında?

Her büyüklükteki işletme çeşitli bir takım kötü amaçlı yazılım ve kimlik avı gibi sosyal mühendislik saldırılarına maruz kalabilir. Kaspersky Small Office Security ile koruma altına alınan diğer küçük ölçekli işletme varlıklarından bazıları şunlardır.

Paranız

Mali dolandırıcılık, hala en zararlı saldırı türlerinden biridir. Kaspersky Small Office Security, paranızı dolandırıcılara karşı koruyan bir Güvenli Para alt sistemine sahiptir. Yalnızca orijinal, güvenli mali sitelere erişmenizi sağlar ve mali verilerinizi izinsiz uygulamalardan ve güvenli olmayan tarayıcı uzantılarından korur.

Verileriniz

Siber suçluların temel hedeflerinden bir diğeri de işletme bilgilerinizdir. Bu nedenle, çözümümüz dosyaların ve klasörlerin şifrelenmesine imkan verir, ayrıca verilerinizi kripto kötü amaçlı yazılımlardan korumak için otomatik yedekleme ve geri yükleme özelliğine sahiptir.

Yazılımınız

Çözümümüz, işletme uygulamalarınızı güncel tutmanıza yardımcı olur. Uygulama güncelleştirmeleri için planlı bir tarama yaparak, siber suçluların yamasız uygulamaların güvenlik açıklarından faydalanma riskini düşürür.

Parolalarınız

Kaspersky Small Office Security, içerisinde Kaspersky Password Manager uygulamasını barındırır; bu uygulama parolaları, banka hesabı bilgilerini, taranmış belgeleri ve metinleri güvenli bir kasada saklayabilir.

Sunucunuz

İhtiyaç duymanız halinde, Kaspersky Small Office Security sunucunuza yüklenebilir ve bir iş istasyonunun yanı sıra sunucunuzu da koruyabilir.

Çözümümüz hakkında daha fazla bilgi almak, satın alma işlemleri veya ücretsiz bir deneme sürümü için, lütfen Kaspersky Small Office Security sayfamızı ziyaret edin.

Aşk ters teperse

Genellikle kişisel verilerimizi başka insanlardan korumanın öneminden sıklıkla bahsediyoruz. Modern teknolojiler, her türlü şeyi paylaşmak için ideal olmalarına rağmen madalyonun bir de öbür yüzü var. Artık sır tutmak, gittikçe zorlaşıyor.

İpuçları