Dolandırıcılıkla Mücadele


Dijital platformlar, dolandırıcıları işletmeleri tehdit etme konusunda bir araya getiriyor

Son zamanlarda dolandırıcıların topluluklar oluşturmaya başlaması gibi tehlikeli bir trende şahit oluyoruz. 2017 yılında dört farklı bankada bu tür dolandırıcılık kartellerine ait en az 294 hesap tespit etmeyi başardık. Dolandırıcılar, aynı zamanda “hizmet olarak dolandırıcılık” anlayışı için bir piyasa oluşturmaya başladı. Bu piyasa şimdiden günde 3,25 milyon internet saldırısına neden oldu ve bu sayı artmaya devam ediyor. Dolandırıcılık, artık kesinlikle finansal kuruluşların sınırlarını aşıyor. Örneğin perakende satış sadakat programlarında 3000 sahte hesap tespit ettik ve bu hesapları engelledik.

Rapor, sürekli değişen dolandırıcılık ortamının yanı sıra yeni teknolojiler ve gelişmekte olan dolandırıcılık faaliyetleri konusundaki anlayış eksikliğini ele alıyor. Bu eksiklik, işletmelerin %63’ünün, geçtiğimiz 12 ay içinde önceki yıllarla aynı düzeyde veya daha fazla dolandırıcılık kaynaklı kayıp yaşamasından da anlaşılabilir.


Temel bulgular

%49

Global kuruluşların %49’u, son 24 ay içinde dolandırıcılık ve finansal suçlar nedeniyle mağdur olduğunu belirtmektedir

%52

Son 24 ay içinde bildirilen tüm dolandırıcılık faaliyetlerinin %52’si şirket içi dolandırıcılık vakalarıdır. Bu oran, 2016’ya göre %46 artış göstermiştir

%11

Şirketlerin %11’i yapay zeka kullanmakta ve bu teknolojiden değer elde etmektedir


Raporu indirmek için kayıt olun