Kaspersky 2020 güvenlik çözümlerinde yeni neler var?

Daha hızlı, daha iyi, daha güvenli: Kaspersky güvenlik çözümlerinin 2020 sürümlerin başka nelerin değiştiğini keşfedin.

Güvenlik çözümü satıcıları ile siber suçlular arasındaki savaş, bitmek bilmeyen bir yarış: Bir güvenlik çözümü üreticisi savunmayı yükselttiğinde siber suçlular bunu aşmanın yeni yollarını buluyor, ardından buldukları bu yeni yollar güvenlik çözümü üreticileri tarafından engelleniyor. Bu döngü böyle sürüp gidiyor. Bu yüzden iyi güvenlik çözümlerinin sürekli olarak güncellenmesi gerekiyor. Üstelik bu yalnızca anti virüs veri tabanlarının güncellenmesi demek değil; aynı zamanda hem anti virüsün temel mekanizmalarının revizyondan geçirilmesi hem de mevcut çözümlere yeni özelliklerin eklenmesi ve bu çözümlerin geliştirilmesi gerekiyor. Ne de olsa korunmamız gereken şey yalnızca virüsler değil.

Yalnızca bizim ürünlerimiz diye demiyoruz ama biz iyi çözümler üretiyoruz. Yüz milyonlarca kullanıcımız ve bağımsız uzmanlar da böyle düşünüyor. Evet, bu ürünleri sürekli güncelliyoruz. Fakat bununla birlikte her yaz daha fazla özellik ve geliştirme ekleyerek ürünlerimizin isminde geçen sayıları yükselten büyük bir güncelleme daha sunuyoruz. Bu seneki büyük güncellemenin zamanı geldi: İşte karşınızda Kaspersky ürünlerinin 2020 sürümleri!

Tüketicilere yönelik temel ürünlerimiz; Kaspersky Anti-Virus, Kaspersky Internet Security (Windows, Android ve Mac için), Kaspersky Total Security ve Kaspersky Security Cloud. Tüm bu ürünlerin 2020 sürümleri, ürünlerimizi daha hızlı ve daha güvenli hale getirerek sizinle birlikte daha güvenli bir dünya inşa etmemize yardımcı olan yeni özelliklere ve güncellemelere sahip.

Kaspersky 2020 Çözümleri: Yükseltilmiş Güvenlik

Farklı türde tehditler, farklı yaklaşımlar gerektirir. Bu yıl, kendisini kullanan WannaCry kadar ünlü EternalBlue ve SMBloris gibi ağ açıklarından yararlanan yazılımlara karşı savunmamızı güçlendirdik. Hatırlatma: Bu türde yazılımlar, kötü amaçlı yazılımların ağ yoluyla otomatik şekilde önüne çıkan her bilgisayara bulaşarak yayılmasını sağlıyor. Bu yüzden böyle tehditlere karşı iyi bir koruma sağlamak olmazsa olmaz.

Bu güncellemede ele aldığımız diğer bir tür tehdit ise RATlar, yani uzaktan erişim araçları. RATlar aslında uzaktan destek sağlamak için meşru biçimde kullanılan, fakat siber suçluların insanları dolandırmak için suistimal ettiği araçlar. Kaspersky güvenlik ürünlerinin 2020 sürümlerinde her türlü RATa karşı koruma varsayılan olarak etkinleştirilmiş halde geliyor. Böylece kullanıcının onayı olmadan RAT kullanılmasının önüne geçiliyor. Kullanıcı gerçekten böyle bir araç kullanmaya ihtiyaç duyduğunda geçici olarak bu korumayı devredışı bırakabiliyor.

Ayrıca Microsoft Office gibi popüler programların zayıflıklarını kötüye kullanan yazılımlara karşı da korumalarımızı geliştirdik. Bu, siber suçluların sistemlere saldırmak için kullandığı yaygın yöntemlerden biri.

Her şey gitgide buluta bağımlı hale geldiği için bulut korumasını arttırmak da önemliydi. OneDrive’ın Windows 10 ile daha entegre hale gelmesiyle birlikte OneDrive depolama alanında kötü amaçlı yazılım taraması yapmaya başladık.

Bu yıldan itibaren ürünlerimiz ve sunucularımız arasındaki tüm iletişim (ister Kaspersky Security Network, ister lisans veya güncelleme hizmetleri olsun) şifreli olacak. Bu, Kaspersky ürünlerinin 2020 sürümleri sunucularla veri alışverişinde bulunurken araya girilemeyeceği ve bu verilerin değiştirilemeyeceği anlamına geliyor.

Son olarak, My Kaspersky hesaplarına iki aşamalı doğrulama ekledik. Bu sayede biri şifrenizi ele geçirse bile hesabınıza girip güvenliğinizle oynayamayacak. Ya da daha kötüsü, çocuklarınızın çverimiçi güvenlik bilgileriyle ilgili detaylara erişemeyecek.

Mac kullanıcılarının çok hoşuna gidecek bir yeniliğimiz daha var: Karanlık tema! Mac için Kaspersky Internet Security, güçlendirilmiş güvenlikle birlikte bir de yeni karanlık temaya kavuştu. Safe Money özelliğimizde de yeni geliştirmeler yapıldı. Ayrıca artık kullanıcılar harici depolama cihazı bağladığında otomatik olarak cihazda kötü amaçlı yazılım taraması yapılması istenecek.

Android kullanıcıları için ise Android için Kaspersky Security Cloud 2020’ye yeni bir özellik eklendi: İzin Kontrolü. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, kurdukları uygulamaların “özel” veya tehlikeli izinler talep edip etmediğini kontrol edebilecek. Kullanıcı gerekli gördüğü takdirde bu izinleri geri çekebilecek.

Bunlar, bizi heyecanlandıran yeni güvenlik gelişmelerimizden yalnızca öne çıkanlar. Fakat bunlardan çok daha fazlası var. Sadece hepsini anlatmak tek bir gönderiye sığmıyor. Uzun lafın kısası: Çok güçlü çözümlerimiz artık eskisinden de güçlü.

Kaspersky 2020 güvenlik çözümlerinde başka ne yenilikler var

Eskiden duyduğumuz şu “anti virüs programları bilgisayarı yavaşlatır” efsanesini hatırlıyor musunuz? Sunduğumuz çözümleri daha az kaynak tüketip daha hızlı çalışacak şekilde hızlandırdık. Performansımızda bu yıl sağlanan artış %15 civarında. Bununla birlikte bazı durumlarda (örneğin Mac’te uygulama kurarken) bu artış %50’ye kadar çıkıyor. Çözümlerimiz zaten yavaş değildi. Performans değerlendirildiğinde, bağımsız testlerde hep birinci sırada yer aldılar. Fakat Kaspersky çözümlerinin 2020 sürümleri, güvenliğinizi ve gizliliğinizi korurken şimşek gibi hızlı olmak konusunda daha da iyi hale getirildi.

Bu hıza ek olarak, arayüzümüzü de daha hafif ve kullanması daha kolay olacak şekilde yeniden tasarladık. Güzenlik çözümü kurmak zaten çok karmaşık bir iş değildi ama artık daha da kolaylaştı.

Kaspersky güvenlik çözümlerinin 2020 sürümlerini nereden indirebilirim

Çözümlerimizden birine halihazırda sahipseniz 2020 sürümüne otomatik olarak güncellenecektir, merak etmeyin. Çözümlerimizden birine sahip değilseniz ya da diğer ürünlerimizi de keşfetmek istiyorsanız şuradan ulaşabilirsiniz:

İpuçları

Ev güvenliğinin sağlanması

Güvenlik şirketleri, evinizi hırsızlık, yangın ve diğer olaylardan korumak için başta kameralar olmak üzere çeşitli akıllı teknolojiler sunuyor. Peki ya bu güvenlik sistemlerinin kendilerini davetsiz misafirlerden korumak? Bu boşluğu biz dolduruyoruz.