Kurumsal ürün portföyümüzü SASE ile geliştiriyoruz

Kurumsal portföyümüzü SASE ile geliştirmek için bir SD-WAN sağlayıcısını bünyemize katıyor ve XDR’yi güçlendiriyoruz.

Bugün size, SD-WAN ve NFV düzenleme yazılımı geliştiricisi olan Brain4Net şirketini bünyemize kattığımızı duyurmaktan gurur duyuyorum. Bu, bulut güvenliği becerilerimizin ve XDR tekliflerimizin önemli ölçüde gelişmesi anlamına geliyor. Satın alma sonucunda, pazara kendi SD-WAN ve NFV tabanlı çözümlerimizi sunarak “önce bulut” paradigmasında güvenilir tespit ve yanıt becerileri geliştirme imkanına sahip oluyoruz.

Konuya çözüm portföyümüzü Secure Access Service Edge yetenekleriyle güçlendirmekten bahsederek başlayalım.

2015’ten beri piyasada olan Brain4Net, BT otomasyonu konusunda çözümler geliştirmek ve yazılım tanımlı ağ oluşturmak amacıyla altı yıl boyunca çalışmalar yürüttü. Bugün Brain4Net ekibi, sınıfının en iyisi güvenlik uzmanlığımıza bir ağ güvenliği katmanı ekleyerek birleşik bir platform oluşturmamıza yardımcı olacak deneyimlerini ve gelişmelerini de katarak dikkatleri üzerine çeken bir Secure Access Service Edge (SASE) çözümü oluşturmak amacıyla bize katılıyor. Uç nokta, bulut ve ağ verileri genelinde tek bir veri gölü (data lake) ve inceleme aracı kullanımı, güvenlik ekiplerinin tehdit algılama ve yanıt operasyonlarını önemli ölçüde hızlandırır.

Artık yeni normal dağıtık BT mimarisi

Tipik bir kurumsal BT altyapısında, bir veri merkezine sahip genel merkez ve tüm trafiği genel merkez üzerinden yönlendiren şubeler yer alıyordu. Zaman içinde şirketler altyapılarını buluta taşımaya başladı. Bununla birlikte, COVID-19 salgını başladığından beri, buluta geçiş inanılmaz bir ivme kazandı ve her yerden çalışabilme akımı, BT altyapısına yönelik geleneksel yaklaşımların neredeyse işlerliğini yitirmiş hale gelmesine yol açıyor.

Maliyetleri kısmanın ve dağıtık BT işlemlerini kolaylaştırmanın bir yolu da, yazılım tanımlı geniş alan ağı (SD-WAN) teknolojilerini benimsemektir. SD-WAN kullanmak, yazılım tanımlı ağ oluşturma (SDN) ilkelerine göre geniş alan ağlarının (WAN’lar) oluşturulmasını sağlıyor. SD-WAN çözümleri, tek bir noktadan yönetim ve izleme imkanı sunarken aynı zamanda trafiğin kurumsal ağların çeşitli bölümlerinden verimli bir şekilde yönlendirilmesini imkanı da sunuyor. Bu çözümler her türlü mevcut ağı kullanarak (MPLS, geniş bant internet, LTE, 5G vb. temelli) sanal bindirmeler oluşturur ve SD-WAN çözümleri geleneksel MPLS tabanlı WAN’lara kıyasla daha ucuz ve dağıtım ve yönetimi daha kolaydır. SD-WAN, BT açısından da yüksek performans, görünürlük ve kurumsal ağ çevikliğini beraberinde getiriyor. Ayrıca bakım maliyetlerini de düşürüyor.

Dağıtık güvenlik konusundaki yaklaşımımız

Dağıtık altyapının korunması için, ister uzak bir ofis ister evden çalışan bir çalışan olsun, önce güvenliğin bir bulut bilişim hizmeti olarak bağlantı kaynağına ulaştırılması ve ardından, ağ ve uç nokta olaylarının tam görünürlüğünün sağlanması gerekir. Bunu, genişletilmiş tespit ve yanıt (XDR) ile güçlendirilmiş bir SASE ilkesini benimseyerek başarabilirsiniz.

Ağ güvenliği şirketleri, piyasa taleplerini karşılamak amacıyla uç nokta becerileri geliştiriyor ve geleneksel güvenlik sağlayıcılarıyla ortaklık kuruyor. Ancak mevcut güvenlik sağlayıcılar, sistemlerin gelişmiş tehditlere karşı korunması konusunda bütüncül yaklaşımlar sunamıyor. Harici ağ kontrollerinin uç nokta güvenlik sağlayıcıları tarafından geliştirilen XDR’ye entegre edilmesi, kurumsal ortamlarda meydana gelen olaylara ilişkin yeterli görünürlük veya soruşturma yetenekleri sağlamıyor. Bu nedenle farklı bir yaklaşım seçmeyi tercih ettik: Brain4Net ekibini bünyemize katarak, uç nokta koruma özelliklerini ağ kontrolleriyle sorunsuz bir şekilde entegre eden birleşik bir platform oluşturma imkanına sahip olacağız. SASE ile birlikte çalışan XDR platformu, işletmelerin sıfır güven stratejisi uygulamasına olanak tanıyacak.

Kendi SD-WAN’ımıza sahip olmanın avantajları

Bu adım yeni alanlara girme fırsatı sunuyor ve hem uç nokta hem de ağ konusunda tek kurumsal güvenlik sağlayıcısı olma hedefimizi güçlendiriyor. Kaspersky’nin SASE teklifi, yalnızca müşterilerimizi güvence altına almak değil, aynı zamanda onların bağlantı hizmeti sağlayıcısı olmak anlamına da geliyor.

Ağ güvenliğine geçiş, XDR teklifimizi de geliştirmemizi sağlıyor. Hali hazırda müşterilerimize sınıfının en iyisi güvenlik yazılımını sunuyoruz; buna bir de bir ağ güvenlik katmanı eklemek rekabet açısından bizi avantajlı bir konuma taşıyacak. Trafiğin filtrelenmesi, uç nokta güvenlik olaylarının takibi ve ağ ve düğüm etkinliğinin ilişkilendirilmesi ile olası tüm senaryoların kapsanması, karmaşık tehditleri tespit etme ve bunlara yanıt verme becerilerimizi daha da geliştiriyor.

Müşterilerimize istikrarlı ve düşük maliyetli ağ hizmetleri sunarken onları en gelişmiş ve gizli tehditlerden korumaya devam etmek için temel kurumsal güvenlik işimizi bu önemli yöne taşıyoruz.

Gelecek planlarımız

Kaspersky, ana faaliyet alanımıza sinerji katacak güçlü ekipler edinme hedefiyle birleşme ve satın almalar konusunda daha aktif davranmaya başlıyor. Örneğin, Brain4Net entegrasyon konusunda oldukça iyimser olduğumuz, sahip olduğu teknolojileri, çözümleri ve müşterileri, ekibi ve ürünleri ile başarılı bir şirket. Ve bu, birleşme ve satın alma yolculuğumuzun son durağı olmaktan çok uzak; sıradaki anlaşmalar, değer katma önerimizi daha da iyileştirmeye devam ediyor.

İpuçları

Ev güvenliğinin sağlanması

Güvenlik şirketleri, evinizi hırsızlık, yangın ve diğer olaylardan korumak için başta kameralar olmak üzere çeşitli akıllı teknolojiler sunuyor. Peki ya bu güvenlik sistemlerinin kendilerini davetsiz misafirlerden korumak? Bu boşluğu biz dolduruyoruz.