Kaspersky: Yeni bir dijital yaşama geçiyoruz

Karşınızda yeni Kaspersky: Yeni ürünlerimizi tanıtıyor ve ev kullanıcılarımızın beklediği gelişmeleri anlatıyoruz.

Karşınızda yeni Kaspersky: Yeni ürünlerimizi tanıtıyor ve ev kullanıcılarımızın beklediği gelişmeleri anlatıyoruz.

Harika haberlerimiz var: Ev kullanıcıları için ürün yelpazemiz yıllar içinde en büyük güncellemeyi alıyor. Gelin neyin değiştiğini ve bunun dijital yaşamınızı nasıl basit, rahat ve güvenli hale getireceğini konuşalım.

Ürünlerimizin deneyimli kullanıcılarının ilk fark edeceği şey muhtemelen isim olacaktır. Yeni bir marka seviyesine yükselerek artık kendi adı olan Kaspersky üzerinden kurulan tüketici ürün hattımıza yeni ve basitleştirilmiş bir adlandırma yapısı getiriyoruz. Ama bu buz dağının sadece görünen yüzü.

Asıl büyük haber ise şu. Ev kullanıcıları için yeni ürün hattımızın fonksiyonelliğini büyük oranda genişlettik. Ayrıca, kullanıcı arayüzünü sıfırdan yeniden tasarladık. Artık kullanımı daha kolay ve modern. Son olarak da her zamanki lisans kodları yerine farklı planlardan oluşan bir abonelik sistemine geçiyoruz.

Deha sadelikte yatar

Daha önce söylediğimiz gibi, ev kullanıcıları için korumamız artık “Kaspersky” marka adına dayanıyor. “Internet Security” ve “Security Cloud” adları artık kullanılmadığı için bunları bir daha karıştırmayacaksınız. Sonuçta, bir müşterimize hangi antivirüs yazılımını kullandığını sorduğunuzda genelde ne cevap veriyorlar? “Kaspersky.” İşte ürünümüzün adı artık bu. Oldukça basit!

Tabii ki yeni Kaspersky ürün hattı salt bir antivirüs yazılımı olmaktan öteye geçerek dijital yaşamınız için bütün bir güvenlik platformuna dönüşüyor. Aynı Formula 1’deki gibi, sürücü asla tek başına zafer kazanamaz. Hep arkasında dev bir pit ekibine ihtiyacı vardır. Elbette sürücü olmadan da kazanmak imkansızdır.

Artık, çözümümüzü dağıtmak üzere endüstri standardı haline gelen bir abonelik modeli kullanıyoruz. Kaspersky dört büyük platformu destekliyor: Windows, macOS, Android ve iOS. Evet, bir iPhone bile kullanıyor olsanız da hiçbir zaman çok fazla güvende olamazsınız.

Ev kullanıcıları artık üç ayrı plana erişebiliyor: Kaspersky Standard, Kaspersky Plus ve Kaspersky Premium.

Dolayısıyla, bir sürü para harcamanıza gerek kalmaksızın size koruma, fonksiyonellik ve hizmet sağlayan planı seçmekte özgürsünüz. Hatta, planlara dahil olan özellikler sadece cihazlarınızı değil, bütün dijital yaşamınızı koruyacak.

Her şey yerli yerine

Artık en önemli konuya sıra geldi: yeni özellikler ve hizmetler. Bunları dört kategoriye ayırdık: Güvenlik, Performans, Gizlilik ve Kimlik. Her kategorinin arayüzde ayrı bir sekmesi olduğu için kafanızın karışmasına imkan yok.

Her kategorinin faydalı araçlarının sayısı planınıza bağlı olarak değişiyor. Daha üst bir katmana geçtiğinizde bir sonraki seviyeyi açarak ekstra özelliklere ulaşıyorsunuz. Kaspersky Standard ile Güvenlik ve Performansın yanı sıra temel Gizlilik özelliklerini alıyorsunuz. Kaspersky Plus’a geçtiğinizde Gizlilik sekmesindeki diğer özelliklerin yanı sıra sınırsız VPN aboneliği kazanıyorsunuz. Kaspersky Premium, bütün fonksiyonlarla birlikte Kimlik sekmesini de açıyor.

Kaspersky Premium'da Giriş sekmesi

Güvenlik: Onsuz evden ayrılmayın

Bütün operasyonun köşe taşıyla başlayalım: Güvenlik. Burada antivirüs, güvenlik duvarı, kimlik avı önleme, web antivirüs, rootkit’lere ve fidye yazılımlarına karşı koruma, hassasiyet analizi ve önleme gibi zaman içinde önemi kanıtlanmış (ve genel olarak endüstrinin en iyisi) araçlarımızı bulacaksınız.

Buradaki asıl gelişme, bütün bir “gizli” iyileştirmeler seti. Bunlar kullanıcılar tarafından görülmese de özellikle gelişmiş yeni tehditler söz konusu olduğunda korumayı daha güvenilir hale getiriyor. Örneklerden biri olarak, fidye yazılımlarına karşı koruma konusunda aldığımız inanılmaz sonuçları verebiliriz.

Kaspersky Premium'da Güvenlik sekmesi

En popüler ve gerekli özellikleri kolay erişim için ana ekrana taşıdık. Örneğin, Kaspersky’yi yüklemeden önce cihazınıza virüs bulaşmış olsa da sisteminizi geri yüklemenin yolunu kolayca bulabiliyorsunuz.

Performans: Hafif bir bahar temizliği mi gerekiyor?

Sonraki Performans kategorisinde bir sürü yeni özellik mevcut. Bunlar cihazınızı hızlandırmanıza, disk alanı açmanıza, uygulamalarınızı düzenlemenize ve daha fazlasına yardımcı olabilir. “Dijital evinizi” tertemiz tutmak istiyorsanız kesinlikle bu araçlara ihtiyacınız olacak. Popüler bir benzetme yapmak gerekirse bu her biri kendi uzmanlık alanına sahip bir grup robot temizlikçiyi andırıyor.

Örneğin, sisteminizi yavaşlatan tüm gereksiz uygulamalardan kurtularak Windows başlatma ve kayıt işlemini optimize edebilirsiniz. Diskinizin çok değerli alanlarını işgal eden mükerrer dosyaları da bulabilirsiniz.

Kaspersky Premium'da Performans sekmesi

HDD ya da SDD’niz bozulmaya yüz tuttuğunda sizi uyaran yedekleme araçları ve bir sistem de bulacaksınız. Bu özellikler, değerli fotoğrafları ve diğer değiştirilemez dijital ürünleri kaydetmek söz konusu olduğunda çok işe yarıyor.

Özel “Oyun Modu”muz, bilgisayarınız tam ekran modunda bir oyun çalıştırırken kritik olmayan süreçleri ve bildirimleri engelliyor. Bu sayede, esaslı bir savaş esnasında FPS ya da dikkat dağılması gibi sorunlar yaşamıyorsunuz. Aynı şekilde, “Rahatsız Etmeyin modu” da, görüntülü arama alma, ofis uygulamasında çalışma gibi çok dikkat gerektiren işler yaparken devreye giriyor.

Gizlilik: Casuslar giremez

Ürünümüzün hayatınızı kolaylaştırdığı bir başka alan, gizlilik korumasıdır. Sonuçta, ne kadar çok cihaz ve uygulama kullanırsanız o kadar çok sızıntı ihtimali doğar. Hiç kimsenin “dijital dünyanızın penceresinden” içeri bakmamasını sağlamak için “perdelerinizi” dikkatle ayarlamanız ve hatta belli hizmetleri etkinleştirmeniz gerekir. Her şeyi tek başınıza halletmeniz zor olabilir.

Artık sadece Gizlilik bölümüne giderek tüm “perdelerinizi” tek bir yerden yönetmeniz mümkün. Gizlilik bölümü, kameranızı ve mikrofonunuzu meraklı korsanlardan uzak tutar, çevrimiçi ödemelerinizi korur ve bazı “iyi niyetlilerin” cihazınıza izniniz olmadan yüklemiş olabileceği takip programlarını tespit eder.

Bu özette her bir gizlilik teknolojisine değinmeye vaktimiz olmayacağı için gelin en ilginç yeni özelliklere odaklanalım.

Data Leak Checker, gizli bilgilerinizin en son veri sızıntısında ifşa edilip edilmediğini kontrol ederek çevrimiçi hesaplarınızı güvende tutar. Bu sizin başınıza gelirse ne yapılması gerektiği hakkında bir bildirim ve tavsiye alırsınız.

Devices on My Network, ev Wi-Fi ağınıza bağlı cihazları izler ve bir “yabancı” tespit ederse sizi uyarır.

Kaspersky Premium'da Gizlilik sekmesi

Private Browsing, çeşitli web sitelerinin hakkınızda veri toplamasını önler. Aracın istatistiklerine baktığınızda “gizliliğin” çevrimiçi ortamda gerçekte ne anlama geldiği hakkında çok şey öğrenirsiniz.

Şu anda Android ve iOS cihazlarda kullanılabilen Social Privacy özelliği, sosyal medya hesaplarında (Facebook, Google gibi) hangi gizli bilgileri paylaştığınızı kontrol etmenize ve gizlilik ayarlarınızı düzeltmenize yardımcı olur.

Kaspersky Plus ve Kaspersky Premium planları aboneliğinizin bir parçası olarak sınırsız VPN ile gelir. Akıllı VPN uygulamamız güvensiz Wi-Fi ağlarını otomatik olarak tespit eder ve gerektiğinde bağlıyken verilerinizi şifreler. 80’den fazla ülkede birkaç bin VPN sunucusuna bağlanabilirsiniz. Ayrıca, bu araç modern bir VPN uygulamasının bulundurması gereken tüm yepyeni özelliklerle gelir. Tek bir şifresiz veri paketinin dahi sızmamasını garanti eden Kill Switch özelliği, akıllı ev cihazlarına erişimi yapılandırma yeteneği ve Netflix, Amazon Prime Video, HBO Max ve diğer yayın hizmetlerindeki içeriklere bölgesel erişim desteği içerir. Bağlantı hızını önemseyen kişiler için de iyi haberlerimiz var: Bağımsız testlere göre VPN uygulamalarımız en hızlılar arasında.

Kaspersky VPN Secure Connection

Kaspersky Plus ve Kaspersky Premium planlarında ayrıca Kaspersky Password Manager hizmetimizin Premium sürümü bulunuyor. Uygulama aşırı güçlü parolalar oluşturmanıza yardımcı oluyor, bunları sizin için güvenle saklıyor ve harici bir sızıntı durumunda sizi uyarıyor.

Kimlik Hizmetleri ve Premium Hizmetler

Son olarak, en güzel özelliğimiz olarak Kimlik bölümü geliyor.

Öncelikle, kimlik hırsızlığını önlemek için pasaportunuz ya da ehliyetiniz gibi hassas belgeleri saklayabileceğiniz özel bir şifreli klasör olan Kimlik koruma cüzdanımız var. Bu cüzdan istediğiniz cihazdan verilerinize erişmenize olanak tanıyor.

İkincisi, hem telefon hem de sohbet yoluyla 7/24 müşteri desteğine anında erişim imkanı var (7/24 desteğin tüm dillerde mevcut olmadığını unutmayın). Premium, sırada beklemek zorunda olmadığınız anlamına geliyor. Talebiniz en yüksek öncelikle çözülüyor.

Uzmanlar size tavsiye vermekle kalmıyor, bilgisayarınız için optimal yapılandırmayı bulmanıza yardımcı oluyor; Kaspersky’yi yüklemeden önce sisteminize bulaşan kötü amaçlı yazılımlardan kaynaklananlar dahil zorlu sorunları uzaktan çözüyor.

Kaspersky Premium'da Kimlik sekmesi

Okula giden çocukları olan aileler için önemli kısım: Mevcut Kaspersky Premium aboneliği bir ek özellikle geliyor: ebeveyn kontrolü uygulamamız Kaspersky Safe Kids premium sürümüne bir yıllık ücretsiz abonelik: üstelik daha yakın zamanda birkaç yeni özellikle güncellendi.

Haydi sohbete

Yeni Kaspersky arayüzü inanılmaz sezgisel. Olabildiğince basit ve kolay kullanım için geniş ölçekli testler gerçekleştirdik. Örneğin yükleme ekranını ele alalım. Tamamen yeni bir yükleme ve ilk kurulum sihirbazı ile başlıyor. Bir sohbet gibi göründüğü için sohbet uygulaması kullanan herkes kolayca kullanabilir. Ayrıca, yükleme sihirbazı sizi en ilginç özellikler arasında gezdirdiği için yükleme sürecinde gerçek manada bir şeyler öğreniyorsunuz.

Uygulamayı açtıktan sonra Giriş sekmesini görüyorsunuz. Buraya kullanıcılarımızın en faydalı bulduğu unsurları koyduk. Örneğin, burada hızlı tarama düğmesini bulacaksınız. Artık menüde dolanıp durmanıza gerek yok. Ayrıca, yan menüdeki düğmeler sizi ilgili bölümlere götürecek. Yani, ev ağınıza kimin bağlandığını görmek ya da birden çok cihazı korumak istiyorsanız artık arayüzün her bölümünü kontrol etmenize gerek yok.

Ücretsiz yükseltme talep edin!

Yeni ürün sistemine geçiş aşamalı gerçekleşecek. Eski çözümleri bir süreliğine desteklemeye devam edeceğiz ama nihayetinde bunların satışını durduruyoruz.

Ev ürünlerimizden birinin ücretli sürümünü kullanıyorsanız tek kuruş ödemeden yeni sisteme geçebilirsiniz. Örneğin mevcut Kaspersky Internet Security lisansınızı ücretsiz olarak bir Kaspersky Standard aboneliğinde dönüştürebilirsiniz. Aynı şekilde, Kaspersky Security Cloud ürününüzü de Kaspersky Plus aboneliğine geçirebilirsiniz.

Bu arada, Kaspersky geçen sene 25 yaşına bastı. İnanması zor olsa da şu an itibarıyla çeyrek asırdır dünyanın her yerinde yüz milyonlarca kullanıcının verilerini ve cihazlarını koruyoruz. Üstelik bunun dünyadaki herkesten daha iyi yapıyoruz. Bağımsız laboratuvarların sürekli yüksek puanları bunu rahatça kanıtlayabilir.

İpuçları