Kaspersky VPN Secure Connection’ın yeni özellikleri

Kaspersky VPN Secure Connection’a uygulamayı daha da kullanışlı ve işe yarar hale getiren birçok yeni ve güçlü özellik getirdik.

VPN uygulamaları milyonlarca kullanıcının dijital yaşamını hem daha kolay hem de daha güvenli hale getiriyor. Birçok kişi bu teknolojiyi sanal olarak konum değiştirerek bölgelerinde bulunmayan filmlere, dizilere ve diğer medya içeriklerine erişim elde etmek için kullanıyor. VPN aynı zamanda kullanıcının internet trafiğini şifreleyerek çevrimiçi iletilen verilerin güvenliğini de sağlıyor. Elbette bazıları da VPN’i gerçek IP adreslerini gizlemek için kullanıyor.

Herhangi bir sebeple henüz güvenilir bir VPN’iniz yoksa artık edinmenin zamanı gelmiş olabilir. Bu yazıda Kaspersky VPN Secure Connection çözümünü daha da kullanışlı, işlevsel ve hızlı hale getiren son geliştirmeleri inceleyeceğiz.

Hızlanan zaman, genişleyen mekan

VPN kullanıcıları için en önemli meselelerden biri bağlantı hızı. Bu yüzden biz de bu meseleye özel olarak eğildik: Kaspersky VPN Secure Connection artık eskisinden üç kat daha hızlı.

Hız konusunda yaptığımız iyileştirmeleri bağımsız araştırmacılar da fark etti. Örneğin AV-TEST, Kaspersky VPN Secure Connection’ın endüstri standardı üstünde hız sunduğunu bildirdi.

VPN hızını genelde bağlantınızı sağlayan sunucunun yakınlığı belirler. Sunucu ne kadar yakınsa VPN o kadar hızlı çalışır. Bu yüzden Kaspersky VPN Secure Connection’ın sunduğu sunucu konumlarının sayısını arttırmaya devam ediyoruz. Artık kullanıcılar 72 bölgede 90 konumdan birini seçebiliyor. Yani kullanıcılar yalnızca ülke seçmekle kalmıyor, belirli bir şehir de seçebiliyor.

Kaspersky VPN Secure Connection: Eskisinden çok daha fazla sunucu konumu

Kaspersky VPN Secure Connection: Eskisinden çok daha fazla sunucu konumu

Dilediğiniz yerdeki içeriklere daha kolay erişim

Birçok kişi kendi bölgesinde olmayan içeriklere erişmek için VPN uygulaması kullanıyor. Kaspersky VPN Secure Connection’ın güncellenmiş sürümü Netflix, Hulu, Amazon Prime Video, HBO Max, Disney+ ve BBC iPlayer gibi birçok global çevrimiçi yayın servisine erişimi destekliyor. Dahası, artık film ve dizi izlemek için optimize edilmiş özel bir Çevrimiçi yayın modu da var.

Bu sayede Kaspersky VPN Secure Connection’da bulunan onlarca sunucudan hangisine bağlanacağınızı düşünmenize gerek kalmıyor. Bu modu açtığınızda sadece hangi servisten ve ülkeden içerik izlemek istediğinizi seçiyorsunuz (örneğin, ABD’deki Netflix). Ardından uygulama size optimal sunucuların bir listesini sunuyor. Geriye yalnızca Bağlan’a tıklayıp en sevdiğiniz dizinin keyfini çıkarmak kalıyor.

Çevrimiçi yayın içeriği izlemek için sunucu seçme

Çevrimiçi yayın içeriği izlemek için sunucu seçme

Ayrıca BitTorrent’ten büyük dosyalar indirmek için en hızlı sunucuyu çabucak bulmanızı sağlayan yeni bir Torrent modu da var.

En iyi torrent deneyimi için sunucu seçme

En iyi torrent deneyimi için sunucu seçme

Kolay kullanım

Sanal konumunuzu değiştirmek bahsettik. Ancak bazen de tam tersine ihtiyacımız oluyor: Bazı servisler yabancı IP adreslerinden erişimi engelliyor. Bu durumda VPN size engel olabiliyor, dolayısıyla sürekli açıp kapatmak zorunda kalabiliyorsunuz. Evet, bu çok zahmetli ve sinir bozucu bir iş, fakat daha da önemlisi, VPN’i her seferinde yeniden açmayı unutabilirsiniz. Bu da internet trafiğinizin ifşa olmasına sebep olur.

Kaspersky VPN Secure Connection bu sorunu bölünmüş tünelleme yoluyla çözüyor. Bu özellik Windows kullanıcılarının iki uygulama grubu oluşturabilmesini sağlıyor. Gruplardan birinin trafiği seçtiğiniz VPN sunucusunun IP adresi kullanılarak güvenli bir bağlantı üzerinden gönderilirken ikinci grubun trafiği VPN tünelini atlayarak gerçek IP adresinizi kullanıyor.

Bölünmüş tünelleme hangi uygulamaların VPN bağlantısını kullanıp hangilerinin VPN tünelini atlayacağını seçebilmenizi sağlıyor

Bölünmüş tünelleme hangi uygulamaların VPN bağlantısını kullanıp hangilerinin VPN tünelini atlayacağını seçebilmenizi sağlıyor

Böylelikle güvenli bağlantıyı sürekli açıp kapatmaya gerek kalmıyor. Sadece her şeyi bir kez doğru yapılandırmanız yeterli. Örneğin, bir tarayıcıya web sitelerini yabancı bir IP adresiyle açmanızı sağlayan bir VPN kurabilirsiniz. Yalnızca yerel adreslerle çalışan web sitelerini açmak için de VPN’siz başka bir tarayıcı kullanabilirsiniz. Popüler tarayıcıların mevcut sürümleri test edildi ve hepsi Kaspersky VPN Secure Connection’ın bu özelliğiyle uyumlu.

Kullanışlı bir diğer özellik de Kaspersky VPN Secure Connection’ın artık yerleşik OpenVPN istemcisini kullanarak doğrudan Wi-Fi yönlendiricinizden güvenli bir bağlantı kurabilmesi. Bu sayede ev ağınızdaki tüm cihazların tüm trafiğini tek seferde koruma altına alabiliyorsunuz.

Şeffaflık, güven demek

VPN’iniz varsa internet trafiğinizin çoğu buradan geçiyordur. Bu da mantıklı olarak birkaç soru doğuruyor: Geliştiriciler sizin hakkınızda hangi verilere sahip? Bunları nasıl topluyorlar? Bu veriler nerede saklanıyor ve kimlerle paylaşılıyor? Kaspersky VPN Secure Connection’da her şey net ve şeffaf.

Kaspersky VPN kullanıcıların çevrimiçi aktiviteleri, isimleri, e-posta adresleri veya oturum dışı IP adres bilgileri hakkında verileri saklamaz ve üçüncü taraflarla paylaşmaz. Servisin devletlerden ve kolluk kuvvetlerinden gelen veri taleplerini nasıl yanıtladığına dair ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Hala hem Ücretsiz hem de Limitsiz sürüm var

Kaspersky VPN Secure Connection çözümünde yenilenen çok şey olsa da hem ücretsiz hem de ücretli sürümler sunmaya aynen devam ediyoruz. Ücretli sürüm kullanıcıları; limitsiz VPN trafiği, listedeki herhangi bir konumu seçebilme, Acil Durdurma Anahtarı ve daha fazlasını içeren çok çeşitli özelliklere erişebiliyor.

Biraz daha mütevazi özelliklere sahip ücretsiz sürüm ise limitli miktarda şifrelenmiş trafik (cihaz başına günde 200 MB) ve bağlantı için varsayılan olarak yalnızca bir konum sunuyor.

Yine de, ister ücretli ister ücretsiz sürümü kullanın, verileriniz hiçbir yere kaydedilmiyor, üçüncü taraflarla paylaşılmıyor ve bağlantı güvenilir AES-256 şifreleme algoritmasıyla korunuyor.

İpuçları