Oracle’dan 59 Güvenlik Açığına Yama

Oracle, yüzlerce ürünü etkileyen 59 güvenlik zayıflığına karşı yama yayınlayacağını açıkladı. Açıklanan yamalarda 21 tanesi Solaris işletim sistemi üzerinde çalışan ürünler için. Oracle sözcüsü, 7 güvenlik zayıflığının uzaktan ağ bağlantısıyla

Oracle, yüzlerce ürünü etkileyen 59 güvenlik zayıflığına karşı yama yayınlayacağını açıkladı. Açıklanan yamalarda 21 tanesi Solaris işletim sistemi üzerinde çalışan ürünler için.

Oracle sözcüsü, 7 güvenlik zayıflığının uzaktan ağ bağlantısıyla kullanıcı adı ve şifre olmadan gerçekleştirilebildiğini söyledi.

Screen Shot 2013-12-05 at 1.00.02 PM

Güncellemelerden 13’ü, Oracle’ın veritabanı ürün ailesi için, 7 tanesi TimesTen veritabanına ve Secure Backup ürününe uzaktan erişim güvenlik açığını kapatmak için. Söz konusu güvenlik zayıflıkları endüstri standardı CVSS (Common Vulnerability Scoring System) puanlamasında en yüksek güvenlik açıkları için verilen 10 puan aldı.

InfoWorld

Mobil Güvenlik dikkat çekiyor

Temmuz ayı, mobil güvenlik alanındaki girişimler açısından iyi bir ay oldu. Geçtiğimiz hafta Google, Google Apps için gelişmiş mobil cihaz yönetim özelliklerini duyurdu. Aralarında gelişmiş şifreleme kullanımından kullanıcı adı ve

İpuçları