Kaspersky Free antivirüse ne oldu?

Neden Kaspersky Free antivirüs indirmeye çalıştığınızda Kaspersky Security Cloud Free iniyor (ve bu neden iyi bir şey)

Son zamanlarda bu soruya çok sık cevap veriyoruz, bu yüzden bu konuyu ayrı bir gönderide ele almaya karar verdik. Kullanıcılar Kaspersky Free antivirus indirmeye çalıştığında bilgisayarlarına bunun yerine Kaspersky Security Cloud Free indiğini fark ediyor. Peki, neden?

Hiç kimse siber tehditlere karşı savunmasız kalmasın diye PC kullanıcılarına tamamen ücretsiz olarak temel koruma sağlayan Kaspersky Free antivirüsü 2017’de küresel olarak piyasaya sürdük. İçinde, her yıl bağımsız test laboratuvarları tarafından verilen ödüllerin çoğunu toplayan üstün güvenlik ürünlerimizle aynı teknoloji işliyordu. Üstelik gerçekten ücretsizdi; ödeme gerekmiyordu, üçüncü taraf reklamlar içermiyordu. Dolayısıyla oldukça popüler oldu.

Fakat her ürün, müşterilerin sürekli değişen ihtiyaçlarına uyum sağlamak için gelişmeliydi ve bu kural, bizim ücretsiz çözümümüz için de geçerliydi. Bu gelişme sonucu, çözümümüz yalnızca bir antivirüs yazılımı olmanın çok ötesine geçti; biz de artık onu antivirüs olarak adlandırmayı bıraktık. Yeni adının çok daha fazla yakıştığını düşünüyoruz; ne de olsa işlevleri, basit bir güvenlik çözümünden ziyade, tam teşekküllü amiral gemimiz Kaspersky Security Cloud’un işlevlerine çok daha yakın. Kaspersky Security Cloud Free çözümünün nasıl gelişerek Kaspersky Free antivirüsü aştığını inceleyelim:

Kaspersky Free antivirüs ile Kaspersky Security Cloud Free arasında ne fark var?

Öncelikle, Kaspersky Free antivirüsün aksine Kaspersky Security Cloud’un ücretsiz sürümü yalnızca Windows’la değil, başka platformlarla da uyumlu. Hem Android hem de iOS mobil cihazları korumaya yardımcı oluyor.

İkincisi; ücretsiz antivirüs çözümümüz, kimlik avına karşı koruma motoru ve basit bir kötü amaçlı yazılım korumasıyla sınırlıyken, sunduğu korumayı yaşam tarzınıza göre uyarlayabilen Kaspersky Security Cloud Free, çok daha geniş özellik yelpazesiyle çok daha gelişmiş bir çoklu platformdur. Kaspersky Security Cloud Free hakkında daha detaylı bilgi edinmek için bu yazıyı okuyabilirsiniz. Burada da hızlıca en önemli özelliklerinin üstünden geçelim:

Kaspersky Security Cloud Free, tıpkı ücretli sürümü gibi, uyarlanabilir senaryoları nedeniyle diğer güvenlik çözümlerinden farklıdır. Örneğin, kullandığınız bir hizmetin hesap verilerinizi sızdırıp sızdırmadığını kontrol etmenize yardımcı olur ve gerçekten kullandığınız hizmetlerle ilgili, size hitap eden faydalı öneriler sunar.

Ayrıca Kaspersky Password Manager sayesinde parolalarınızın güçlü ve güvenli olmasına yardımcı olur ve bir VPN çözümüyle trafiğinizi korur. Android’de uygulama izinlerini yönetmenizi ve kullanmadığınız uygulamarı silmenizi sağlar. Ücretli sürüm daha da fazla uyarlanabilir senaryoya sahiptir, fakat ana fikir aynıdır: Kaspersky Security Cloud, ihtiyaç duyduğunuz anda ihtiyaç duyduğunuz güvenliği sağlar.

Peki zaten Kaspersky Free kullanıcısıysam ne olacak?

Endişelenmenize gerek yok, Kaspersky Free antivirüs aynı şekilde çalışmaya devam edecek. Güvenlik çözümünüzü değiştirip Kaspersky Security Cloud Free kullanmaya başlamanıza gerek yok. Yine de bunu şiddetle tavsiye ediyoruz. Lisansınız otomatik olarak yenilenecek. Hiçbir şey değişmemiş gibi devam edebilirsiniz.

Kullanıcılarımız bizim için çok önemli. Bu yüzden Kaspersky Free antivirüsü kapatıp sizi yeni çözüme geçmeye zorlamıyoruz. Ancak halihazırda Kaspersky Free kullanıyorsanız Kaspersky Security Cloud Free çözümünü denemenizi öneriyoruz. Tıpkı diğeri gibi ücretsiz, ama daha fazla özelliğe ve farklı türden cihazlar için daha güçlü güvenliğe sahip. Ne de olsa modern dünyada fazla güvenlikten zarar gelmez.

İpuçları

Ev güvenliğinin sağlanması

Güvenlik şirketleri, evinizi hırsızlık, yangın ve diğer olaylardan korumak için başta kameralar olmak üzere çeşitli akıllı teknolojiler sunuyor. Peki ya bu güvenlik sistemlerinin kendilerini davetsiz misafirlerden korumak? Bu boşluğu biz dolduruyoruz.