CS:GO’da 2 milyon dolarlık envanter hacklendi

Adı bilinmeyen bir hackerın, bir CS:GO oyuncusunun kasasından iki milyon dolar değerinde öğe çaldığı ve bu öğeleri açık artırma ile satmaya başladığı söyleniyor.

Bu hack de neyin nesi?!

21 Haziran’da ohnePixel isimli bir Twitter kullanıcısı, hacklenmiş bir hesabın, 2.000.000 $’dan fazla değeri olan CS:GO skinini çaldığını duyurdu. Yedi adet Souvenir AWP Dragon Lore, yıldızsız Karambit, Blue Gems ve benzeri nadir öğeler, çalınanlar arasında. Souvenir AWP Dragon Lore’un, CS:GO oyuncularının sahip olabileceği en pahalı skin olduğunu ve onlarca hatta yüz binlerce dolar değerinde olduğunu belirtmemiz gerekiyor!

 

 

Bahsi geçen envanter son üç yıldır gizliydi. Hackin hemen ardından, oyuncular envanterdeki öğelerin açığa çıktığını fark etti. İşte o zaman bu işte bir bit yeniği olduğunu anladılar! Kullanıcı ohnePixel, envanter sahibinin Steam hesabının e-posta ve parolasının bir hafta önce değiştirildiğini ancak hackin fark edilmediğini belirtiyor.

Hatta bazı yayınlar, Twitch’te bu sürece tanıklık etti! Çalınan envanterin değerinin iki ila dört milyon dolar arasında olabileceğine dair çeşitli tahminler var.

https://www.youtube.com/watch?v=YOb5qGBdP_I

CS:GO’daki skinler ve kozmetikler, oyuna gösterilen büyük ilgiden dolayı ve zamana meydan okuyan rağbeti nedeniyle oyun dünyasının en pahalı öğelerinden. Bununla beraber, hacker sattığı öğelerin gerçek değerini bilmiyor olabilir. Daha büyük olasılıkla, nakit parayı hızlı yoldan kazanmayı tercih etmiş ve bu yüzden ucuza satmış olabilir. Her ne sebeple olursa olsun, ürünlerin çoğu piyasa fiyatının çok altında satıldı.

Çalınan öğelerin bazıları, son zamanlarda verilen normal teklif fiyatından daha düşük bir fiyata satılmış gibi görünüyor

 

CS:GO hazinelerinizi nasıl korursunuz

Son zamanlarda, neredeyse tüm popüler çevrimiçi oyunlara yönelik saldırılarda ve hacklerde bir artış olduğunu gözlemledik. Nedeni ise, oyuncu sayısının ve sanal öğelere yapılan yatırımın artması. Bu yüzden, Steam hesabınızı dolandırıcılara ve trollere karşı korumak için güvenilir bir rehberi takip etmeniz oldukça önemli.

Güvenlik önlemlerine gereken önemi vermedikleri için birçok oyuncunun dolandırıcılık ve hack kurbanı olduğuna şahit olduk. Bazı oyuncular, çevrimiçi bir oyunda, bilgisayarlarının performansını düşürmesin diye aktif bir antivirüs yazılımı  (AV) kullanmaz. Ancak, sektöründe lider antivirüs çözümlerinin özel bir oyun modu olur. Bu mod, performansınızı etkilemez, bildirimleri sessize alır ve aynı zamanda bilgisayarınızı korur. Bu yüzden, bilgisayarınıza güvenilir bir güvenlik çözümü indirmeyi unutmayın ve oyun oynarken devre dışı bırakmayın.

İpuçları