Google+ ağında Gizlilik Ayarları

Hangi sosyal ağı kullandığınızdan bağımsız olarak gizlilik ayarları konusunda bilgi sahibi olduğunuzdan emin olmak istiyoruz. Google+ ağında Gizlilik Ayarlarını nasıl yönetebileceğiniz konusunda 10 ipucu. 1. Profil Yönetimi: Dünya ile paylaşmak

Hangi sosyal ağı kullandığınızdan bağımsız olarak gizlilik ayarları konusunda bilgi sahibi olduğunuzdan emin olmak istiyoruz. Google+ ağında Gizlilik Ayarlarını nasıl yönetebileceğiniz konusunda 10 ipucu.

1. Profil Yönetimi: Dünya ile paylaşmak istediğiniz ve istemediğiniz bilgilere ulaşın.

2. Google’un Gizlilik Merkezi: Tüm Google ürünleri için gizlilik ayarlarına merkezi olarak ulaşmanızı sağlar.

3. Daire Yönetimi: Google daireleri arkadaşlarınızı, ailenizi ve çalışma arkadaşlarınızı gruplamanıza ve paylaşım ayarları yapmanıza imkan sağlar.

4. Ağ Görünebilirliği: Daireleriniz dış dünyaya açık değildir sadece arkadaşlarınız tarafından görülebilir. Bu ayarları bu bölümden değiştirebilirsiniz.

5. Huddle: Yeni açılan ve Huddle isimli G+ fonksiyonu yazılım mesaj ile twitter arasında bir noktada bulunuyor.

6. G+PS: Facebook gibi Google+ da birşeyler paylaşırken insanlara nerede olduğunuzu bildirmenizi sağlıyor.

7. +1 Gizlilik: Facebook üzerinden birşey “Beğen”diğinizde herkes bunu görebilir. Google+ üzerinde “+1” yaptığınızda bu da “Beğen” gibidir ancak farklı olarak burada hangi dairelerin bunu görebileceğini seçersiniz.

8. Gizli Takma ad: Google+ da Facebook gibi takma isimler kullanmanıza izin vermez. Ancak aynı Facebook da olduğu gibi gerçek bir eposta adresi ile  bu kuralın çevresinden dolaşabilirsiniz.

9. Adresleri paylaşmak: G+ üzerinde paylaşacağınız linkleri kimlerin görebileceğini seçebilirsiniz.

10. Hızlı Paylaşım: G+ fotoğraf paylaşmayı çok kolay -hatta fazla kolay- bir hale getiriyor. Android cihaz üzerinden çektiğiniz fotoğrafların otomatik paylaşılmasını G+ uygulaması ayarlarından iptal edebilirsiniz.

Yazının orjinalini okumak için tıklayın.

İpuçları