İpucu: Çocukların Belirli Dosya Türlerini İndirmesini Nasıl Engellersiniz?

Belirli sitelere erişimi kısıtlamanın dışında, çocuğunuzun web üzerinden istenmeyen bilgilere ulaşmasını engellemek için Kaspersky PURE 3.0 içindeki Ebeveyn Kontrolü özelliği kullanılabilir. Bu özellik ile Internet üzerinden film, müzik, arşiv ve

Belirli sitelere erişimi kısıtlamanın dışında, çocuğunuzun web üzerinden istenmeyen bilgilere ulaşmasını engellemek için Kaspersky PURE 3.0 içindeki Ebeveyn Kontrolü özelliği kullanılabilir. Bu özellik ile Internet üzerinden film, müzik, arşiv ve diğer programlar gibi şüpheli herhangi bir bilginin indirilmesi engellenebilir. Böylece çocuğunuzu korurken aynı zamanda yüksek faturalara karşı cüzdanınızı da korur.

03

Ebeveyn Kontrolü ebeyenlere çocuklarının bilgisayarlarına indireceği içerikleri izleme ve kısıtlama imkanı sağlıyor. Tüm indirme girişimleri rapor olarak kaydediliyor ve ebeveynler bunları görüp isterse engelleyebiliyor.

İndirilmesini engellemek istediğiniz kategorileri belirlemek için: Çocuğunuzun hesabındaki Ebeveyn Kontrolü penceresine girin, Ayarlar ve Raporlar düğmesine tıklayın ve pencerenin solundaki bölümden Dosya İndirmelerini seçin.

Kontrolü etkinleştir seçeneğinin seçilmiş olduğundan emin olduktan sonra çocuğunuzun hesabında engellemek isediğiniz kaynakların kategorilerini seçin.

Engellenmiş bir kategoriye ait dosya indirme işlemi denenmesi halinde ekranda aşağıdaki mesaj görüntülenecektir.

19June_3_en

Kaspersky Internet Security2013 ve Kaspersky PURE 3.0 içinde çok daha fazla Ebeveyn Kontrolü özelliği bulunuyor.

İpuçları

Ev güvenliğinin sağlanması

Güvenlik şirketleri, evinizi hırsızlık, yangın ve diğer olaylardan korumak için başta kameralar olmak üzere çeşitli akıllı teknolojiler sunuyor. Peki ya bu güvenlik sistemlerinin kendilerini davetsiz misafirlerden korumak? Bu boşluğu biz dolduruyoruz.