İpucu: Şüpheli dosyaları nasıl taratırsınız?

Şimdiye kadar anti-virüs ürünlerimizi nasıl ayarlayacağınız konusunda çeşitli konularda konuştuk. Örneğin USB hafıza çubuğunu nasıl otomatik taratacağınızı veya cocuğunuzun istenmeyen sitelere erişmesini nasıl engelleyeceğinizi biliyorsunuz. Ancak bazen çok bildik bir

Şimdiye kadar anti-virüs ürünlerimizi nasıl ayarlayacağınız konusunda çeşitli konularda konuştuk. Örneğin USB hafıza çubuğunu nasıl otomatik taratacağınızı veya cocuğunuzun istenmeyen sitelere erişmesini nasıl engelleyeceğinizi biliyorsunuz.

07

Ancak bazen çok bildik bir işlem bile kafa karıştırıcı olabilir. Eğer USB hafıza çubuğundaki dosyaları tarattırmadan bilgisayarınıza kopyaladıysanız veya güvenilir olmayan bir siteden bir dosya indirdiysenin ne yapacaksınız? Bu dosyaları hızlıca tarattırıp Kaspersky Security Network seviyelerini bulmanın bir yolu var mı?

Seçtiğiniz dosyayı bir tıklama ile kolayca taratabilirsiniz! Eğer bilgisayarınızda Kaspersky PURE kurulu ise sadece istediğiniz dosyaya sağ tıklayarak açılan menüden Virüs taraması yap seçeneğini seçmeniz yeterlidir. Yaptığınız işlem İşlem Yöneticisi ekranında görüntülenecektir.

Ayrıca şüpheli dosyaların Kaspersky Security Network durumunu da bir tıklama ile görebilirsiniz. Kaspersky Security Network veritabanı dosyaların itibar durumları hakkında en güncel bilgileri bulundurur ve hatta daha önce indirdiğiniz dosya ve programlar hakkında da bilgi almanıza imkan sağlar.

Kontrol etmek istediğiniz dosyaya sağ tıklayarak açılan menüden KSN itibarını kontrol et seçeneğini seçerek bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Açılan pencerede şunları bulursunuz:

Üretici adı,

Dosya/uygulamanın hangi grup tarafından Uygulama Kontrolüne gönderdildiğini veya Kaspersky Security Network kullanıcılarını gösterir.

Bu uygulamayı/dosyayı kullanan Kaspersky Security Network kullanıcıları

Kaspersky Security Network veritabanına giriş tarihi

Dosya yolu, sürümü, oluşturma/değiştirme tarihi ve boyutu

Dijital imza bilgisi (eğer varsa)

Dünya çapında en çok yaygın olduğu ülkeler

Bu aynı pencereden dosyalara virüs taraması yapabilirsiniz.

Eğer Kaspersky Internet Security 2013 veya Kaspersky Anti-Virus 2013 kullanıyorsanız yine yukarıdaki adımları kullanarak dosyaların güvenliğini kontrol edebilirsiniz.

Mobil Check-in

Yine yaz geldi. Senenin bu zamanında tatile gidip bolca fotoğraf çekiyoruz – ve tabi bu fotoları Facebook, Instagram ve Twitter üzerinde paylaşıyoruz. Bu nedenle insanların harika zaman geçiriken çektiğimiz bu

İpuçları