Yeni Kaspersky çözümü, AV-Comparatives tarafından Yılın Ürünü seçildi

AV-Comparatives yeni Kaspersky Standard ürünümüzü Yılın Ürünü seçti. Bu, güvenlik çözümlerini test etme konusunda uzmanlaşmış bu ünlü bağımsız laboratuvar tarafından verilen en yüksek onurdur.

AV-Comparatives yeni Kaspersky Standard ürünümüzü Yılın Ürünü seçti. Bu, güvenlik çözümlerini test etme konusunda uzmanlaşmış bu ünlü bağımsız laboratuvar tarafından verilen en yüksek onurdur.

Harika haber! Ev kullanıcılarına yönelik güvenlik çözümlerimizin en yeni nesli 2023 Yılın Ürünü ödülünü aldı. Bu, bağımsız Avrupa test laboratuvarı AV-Comparatives tarafından 2023 yılı boyunca yürütülen ve popüler satıcıların 16 güvenlik çözümünü inceleyip değerlendiren kapsamlı çok aşamalı testlerin sonucudur. Kazandığımız bu zaferin ne anlama geldiğini, nelerden oluştuğunu, testlerin nasıl yapıldığını ve diğer ödüllerimiz hakkındaki bilgileri burada bulabilirsiniz.

Kaspersky Standard, AV-Comparatives tarafından 2023 Yılın Ürünü seçildi

Kaspersky Standard güvenlik çözümümüz, AV-Comparatives tarafından yapılan kapsamlı testlerin ardından 2023 Yılının Ürünü seçildi

“Yılın Ürünü” ne anlama geliyor?

Testler ev kullanıcılarına yönelik temel güvenlik çözümümüz — Kaspersky Standard — üzerinde gerçekleştirilmiştir ancak olağanüstü sonuçları tüm uç nokta ürünlerimiz için aynı şekilde geçerlidir. Nedeni basit: tüm çözümlerimiz AV-Comparatives tarafından kapsamlı bir şekilde test edilen aynı algılama ve koruma teknolojileri grubunu kullanıyor.

Bu nedenle, en üst düzey ödül olan 2023 Yılın Ürünü, Kaspersky Plus ve Kaspersky Premium gibi daha gelişmiş ev koruma çözümlerimizin yanı sıra Kaspersky Endpoint Security for Business ve Kaspersky Small Office Security gibi iş ürünlerimiz için de geçerlidir.

Peki, gıpta ile bakılan Yılın Ürünü unvanını kazanmak için ne gerekiyor?

Bir güvenlik çözümünün yıl boyunca yedi teste katılması ve bunların her birinde tutarlı bir şekilde en yüksek Advanced+ puanını elde etmesi gerekir. Bu testler, yaygın tehditlere ve hedefli saldırılara karşı koruma kalitesini, hatalı pozitiflere karşı direniş gösterip göstermediğini ve genel sistem performansı üzerindeki etkisini inceler. Bu altın üçlü değerlendirme, güvenlik çözümü performansının kapsamlı bir değerlendirmesinin temelini oluşturur.

Testlerin bir yıl boyunca devam etmesi önemli çünkü kötü amaçlı yazılım geliştiricileri oturup kendi işlerine bakmıyor. Her zaman yeni tehditler ortaya çıkmakta ve var olanlar da nefes kesici bir hızla evrilmekte. Sonuç olarak, güvenlik çözümü geliştiricileri aynı hızda ilerlemeye devam etmesi gerekiyor. Bu nedenle performansı tek bir noktada değerlendirmek yanıltıcıdır zira bir çözümün etkinliğine dair gerçek bir tablo elde etmek için tüm yıl boyunca kapsamlı ve tekrarlanan testler yapılması şarttır. AV-Comparatives’in yaptığı da tam olarak budur.

AV-Comparatives, testlerinde en tanınmış satıcıların 16 güvenlik çözümünü inceledi. Böylesine önemli bir yarışmayı kazanmak, ürünlerimizin sağladığı en üst düzey korumayı açıkça ortaya koymaktadır.

AV-Comparatives 2023 Test Katılımcıları

AV-Comparatives 2023 Test Katılımcıları

Korumamızın Yılın Ürünü ödülünü kazanmak için katıldığı ve bazıları birkaç ay süren yedi test turu şunlardı:

  1. Mart 2023: Kötü Amaçlı Yazılımlara Karşı Koruma Testi bahar serisi
  2. Nisan 2023: Performans Testi bahar serisi
  3. Şubat – Mayıs 2023: Gerçek Dünya Koruma Testi ilk seri
  4. Eylül 2023: Kötü Amaçlı Yazılımlara Karşı Koruma Testi sonbahar serisi
  5. Eylül – Ekim 2023: Gelişmiş Tehdit Koruma Testi
  6. Ekim 2023: Performans Testi sonbahar serisi
  7. Temmuz – Ekim 2023: Gerçek Dünya Koruma Testi ikinci seri

Bir güvenlik çözümünün AV-Comparatives’in Yılın Ürünü unvanını kazanmak için testin her aşamasında en yüksek puanı alması gerekmektedir. Ürünümüz de bu zorluğun üstesinden geldi: Kaspersky Standard yukarıda listelenen testlerin her birini en yüksek puan olan Advanced+ ile tamamladı.

Kaspersky'nin 2023 ara testlerinde aldığı AV-Comparatives ödülleri

Yılın Ürünü ödülü, AV-Comparatives’in 2023 yılında yaptığı bir dizi testin yedisinde de en yüksek puanları alan Kaspersky Standard’a verildi

AV-Comparatives güvenlik çözümlerini nasıl test ediyor?

Şimdi AV-Comparatives’in test metodolojisine daha yakından bakalım. Farklı testlerde, katılan güvenlik çözümlerinin farklı yetenekleri değerlendirilmektedir.

Kötü Amaçlı Yazılım Koruması Testi

Kaspersky'nin 2023 ara dönem Kötü Amaçlı Yazılım Koruması testlerinde aldığı AV-Comparatives ödülleri

Bu test, çözümün yaygın kötü amaçlı yazılımları tespit etme yeteneğini inceler. Testin ilk aşamasında, kötü amaçlı dosyalar (AV-Comparatives 10.000’den fazla kötü amaçlı yazılım örneği kullanmaktadır) test bilgisayarının sürücüsüne yazıldıktan sonra test edilen güvenlik çözümü tarafından taranmaktadır (önce çevrimdışı olarak, sonra internet erişimi olmadan ve en son da çevrimiçi olarak). Statik tarama sırasında koruyucu çözüm tarafından gözden kaçırılan kötü amaçlı dosyalar daha sonra çalıştırılır. Ürün, kötü amaçlı yazılımın tüm eylemlerini belirli bir süre içinde engelleyemez veya etkisiz hale getiremezse, tehdidin gözden kaçtığı kabul edilir. AV-Comparatives, gözden kaçırılan tehditlerin sayısına bağlı olarak çözüme bir koruma puanı atar.

Ayrıca bu test sırasında güvenlik çözümleri hatalı pozitifler açısından değerlendirilir. Yüksek kaliteli bir koruma, yanlışlıkla temiz uygulamaları veya güvenli faaliyetleri işaretlememelidir. Sonuçta, eğer biri çok sık kurt diye bağırırsa, kullanıcı uyarıları görmezden gelmeye başlayacak ve er ya da geç kötü amaçlı yazılım saldıracaktır. Yanlış alarmların ne kadar can sıkıcı olduğundan bahsetmeye bile gerek yok.

Nihai puan bu iki ölçüt temel alınarak belirlenir. Advanced+ puanı, minimum hatalı pozitif ile güvenilir koruma anlamına gelir.

Gerçek Hayat Koruma Testi

Kaspersky'nin 2023 ara Gerçek Dünya Koruması testlerinde aldığı AV-Comparatives ödülleri

Bu test, test sırasında internet üzerinde barındırılan en güncel tehditlere karşı korumaya odaklanır. Kötü amaçlı yazılımlar (hem kötü amaçlı dosyalar hem de web açıkları) internette kol geziyor ve test edilen çözümler, tehditleri tespit etmek için tüm yerleşik güvenlik teknolojileri yelpazesini kullanabiliyor. Bir tehdidin tespit edilmesi ve engellenmesi ve ardından yapılan tüm değişikliklerin geri alınması herhangi bir aşamada gerçekleşebilir: tehlikeli bir bağlantı açılırken, kötü amaçlı bir dosya indirilirken ve kaydedilirken veya kötü amaçlı yazılım çalışırken. Bu durumların herhangi birinde, çözüm başarılı olarak işaretlenir.

Daha önce olduğu gibi, son puan için hem gözden kaçan tehditlerin sayısı hem de hatalı pozitiflerin sayısı dikkate alınır. Advanced+, bu iki ölçütü birden minimuma indiren ürünlere verilir.

Gelişmiş Tehdit Koruması Testi

2023 Gelişmiş Tehdit Koruması Testinde Kaspersky AV-Comparatives ödülünü aldı

Bu test, çözümün hedefli saldırılara dayanma kabiliyetini değerlendirir. Bu amaçla AV-Comparatives, gerçek dünyadakileri simüle edecek şekilde, çeşitli araçlar, taktikler ve teknikler kullanarak, çeşitli başlangıç koşullarında ve farklı vektörler boyunca 15 saldırı tasarlar ve başlatır.

Hatalı pozitifler için de bir test gerçekleştirilir. Bu, çözümün potansiyel olarak riskli, ancak mutlaka tehlikeli olmayan etkinlikleri (e-posta eklerini açmak gibi) engelleyip engellemediğini kontrol eder, bu da kullanıcı rahatlığı ve üretkenliği pahasına koruma düzeyini artırır.

Performans testi

Kaspersky, 2023 ara Performans testlerinde AV-Comparatives ödülleri aldı

Bir güvenlik çözümünün değerlendirilmesinin bir diğer kritik yönü de sistem performansı üzerindeki etkisidir. Burada laboratuvar mühendisleri, test edilen çözümün çalışma sürelerini nasıl etkilediğini değerlendirmek için bir dizi tipik kullanıcı senaryosunu taklit eder. Senaryoların listesi şöyledir:

  • Dosyaları kopyalama ve yeniden kopyalama
  • Dosyaları arşivleme ve paket açma
  • Programları yükleme ve kaldırma
  • Programları başlatma ve yeniden başlatma
  • İnternetten dosya indirme
  • Web’de gezinme

Ayrıca, sistem performansı düşüşleri PCMark 10 kıyaslama ölçütüne göre ölçülmüştür.

AV-Comparatives bu ölçümlere dayanarak her bir çözümün sistem performansı üzerindeki toplam etkisini hesaplar (bu metrik ne kadar düşükse o kadar iyidir), ardından ürünlere son bir puan vermek için istatistiksel bir model uygular: Advanced+, Advanced, Standard, Tested, Not passed. Doğal olarak, Advanced+ bilgisayar performansı üzerinde minimum etki anlamına gelir.

Kaspersky, 2023 yılında başka hangi AV-Comparatives ödüllerini aldı?

Yılın Ürünü olarak seçilen Kaspersky Standard ile birlikte, ürünlerimiz AV-Comparatives’in 2023’teki testlerine göre birkaç önemli ödül daha aldı:

  • Gerçek Dünya Koruması 2023 Gümüş
  • Kötü Amaçlı Yazılım Koruması 2023 Gümüş
  • Gelişmiş Tehdit Koruması Tüketici 2023 Gümüş
  • En İyi Genel Hız 2023 Bronz
  • En Az Sayıda Hatalı Pozitif 2023 Bronz
  • Sertifikalı Gelişmiş Tehdit Koruması 2023
  • Endpoint Prevention and Response Test 2023, 2023’ün Stratejik Lideri
  • Onaylı Kurumsal İş Güvenliği 2023

Çözümlerimizin kalitesini tarafsız bir şekilde değerlendirmek ve teknolojilerimizi geliştirirken belirlenen zayıf yönleri ortadan kaldırmak için tanınmış test laboratuvarları tarafından yapılan bağımsız araştırmaları kullanma konusunda uzun süredir devam eden bir taahhüdümüz var. Bağımsız test laboratuvarı AV-Comparatives 20 yıldır çözümlerimizi test ediyor, koruma kalitemizi tekrar tekrar onaylıyor ve çok sayıda ödül veriyor.

Yirmi yıl boyunca, en prestijli Yılın Ürünü ödülünü yedi kez aldık; başka hiçbir güvenlik çözümü sağlayıcısı bu kadar çok sayıda zafere sahip olmadı. Buna yıllar içinde aldığımız tüm Olağanüstü Ürün ve En Çok Oy Alan ödüllerini de eklersek, Kaspersky güvenlik çözümlerinin AV-Comparatives uzmanlarından 20 yılda tam 16 kez en iyi ödülleri aldığı ortaya çıkıyor!

Bunun yanı sıra AV-Comparatives de bizi şunlarla ödüllendirdi:

  • Çeşitli özel testlerde 57 Altın, Gümüş ve Bronz ödül
  • Kaspersky EDR Expert çözümü ile hedefli saldırılara karşı korumada elde edilen yüksek sonuçlar için 2022 ve 2023 yıllarında art arda iki Stratejik Lider ödülü
  • Kurcalamaya karşı %100 korumanın doğrulaması (Kurcalamaya Karşı Test 2023)
  • LSASS saldırılarına karşı %100 korumanın doğrulaması (LSASS Kimlik Bilgilerinin Ele Geçirilmesi Testi 2022)
  • En yüksek kalitede Ağ Dizisi Depolama korumasının onaylanması ( Depolama için AV çözümünün testi)
  • ve daha pek çok ödül

Aldığımız ödüller hakkında daha fazla bilgi edinmek ve yıldan yıla bağımsız testlerdeki performans dinamiklerimizi incelemek için İLK 3 Metrik sayfamızı ziyaret edin.

İpuçları