Kaspersky VPN Secure Connection ile daha fazla hız, daha fazla özellik

Kaspersky VPN Secure Connection yeni özellikleriyle artık internet aktivitelerinizi korumaktan daha fazlasını yapıyor.

Dünya çapında milyonlarca kişi halihazırda bir VPN uygulaması kullanıyor (bunlardan biri değilseniz şimdi denemenin tam zamanı. Kimileri VPN’i ilettikleri verileri korumak için kullanırken kimileri de IP adreslerini gizlemek veya bulundukları ülkeden erişilemeyen filmleri ve dizileri izleyebilmek amacıyla sanal olarak konumlarını değiştirmek için kullanıyor. Bu temel özelliklerin her biri çok önemli ve Kaspersky VPN Secure Connection’ın bunları mükemmel bir şekilde sunmasını sağlamaya daima devam edeceğiz. Bu yazıda ise uygulamamıza gelen en son güncellemenin ayrıntılarını inceliyoruz.

Daha fazla seçenek, daha fazla hız

Bir VPN bağlantısının en önemli parametrelerinden biri hızdır. Kaspersky VPN Secure Connection, bağımsız raporların da doğruladığı gibi, veri transferi hızı açısından pazar lideridir. Çözümümüz özellikle çevrimiçi video yayını, dosya indirme ve oyun sunucularına bağlanma alanlarında üstün performans gösterir.

Normalde sunucuya ne kadar yakınsanız bağlantınız o kadar hızlı olur. Bu yüzden sunucu ağımızı sürekli genişletiyor ve harika sonuçlar alıyoruz. Örneğin yalnızca geçtiğimiz yıl içinde sunucu sayımızı 2000’e çıkarttık. 55 ülkeye yayılan sunucularımızla süper hızlı bağlantı sunuyoruz.

Dahası, maksimum hıza ulaşmak için listeden manuel olarak seçim yapmanıza da gerek yok: Uygulamanın ücretli sürümü, hangi sunucunun en iyi bağlantı hızını sağladığını tespit ediyor ve ona bağlanıyor. Otomatik seçim size uygun değilse bir ülke, hatta belirli bir şehir seçerek başka bir noktaya da bağlanabilirsiniz.

Her ülkeden içerik daima parmaklarınızın ucunda

En sevdikleri dizilere belirli ülkelerden erişemeyen Netflix aboneleri, Kaspersky VPN Secure Connection sayesinde diledikleri içerikleri izleyebiliyor. Sadece doğru sunucuya bağlanmaları yeterli.

Çözümümüz yalnızca ülke değil, yayın platformu seçmenize de imkan tanıyor. Netflix’in yanı sıra Amazon Prime Video, HBO Max, Hulu, Disney+ ve BBC iPlayer içeriklerini de fiziksel olarak ABD, İngiltere, Almanya veya Japonya’daymışsınız gibi izleyebilirsiniz.

Güvenliğinizi sağlayan yeni özellikler

Güvenliğinizin en büyük önceliğimiz olduğunu söylememize bile gerek yok. Kaspersky VPN Secure Connection, daima güvende olmanızı sağlamak için herkese açık ağlara bağlandığınızda veya bankacılık uygulamaları gibi belirli uygulamaları açtığınızda otomatik olarak devreye girer. Çözüm, verilerin ele geçirilmesini önlemek için tüm trafiğe AES-256 şifreleme uygular.

Tüm trafik derken her bir biti kastediyoruz: Örneğin bir erişim noktasına bağlandığınızda, cihazınız çevrimiçi olduğunda, fakat veri iletim kanalı henüz güvenli değilken Acil Kapatma Anahtarı özelliği, güvenli bir bağlantı kurulana kadar tüm veri iletimini engeller ve her durumda her türlü veri ele geçirme girişimini önler.

Kaspersky VPN Secure Connection’a yalnızca telefonunuzdan veya dizüstü bilgisayarınızdan değil, aynı zamanda entegre OpenVPN istemcisini kullanarak yönlendiriciden de güvenli bir ağ kurma becerisini ekledik. Bu özellik kullanıldığında çözüm, otomatik olarak ağınızdaki tüm cihazlardan gönderilen trafiği korur. Böylelikle hizmeti her bir cihaz için ayrı ayrı yapılandırmanıza gerek kalmaz. Bu aynı zamanda güvenli bağlantınızın akıllı televizyonunuzda da çalışacağı anlamına gelir; böylece yalnızca başka ülkelerden erişilebilen içerikleri televizyonunuzdan da izleyebilirsiniz.

Artık güvenli bağlantımızı OpenVPN istemcisi destekleyen tüm cihazlarda; örneğin, Android TV ve Fire TV’ye sahip akıllı televizyonların yanı sıra Linux cihazlarda ve Chromebook’larda da kullanabilirsiniz.

Güvenlik ve gizlilik

Konu gizlilik olunca, güvenlik çözümünüzün geliştiricilerine duyduğunuz güven büyük önem kazanır. Geliştiriciler sizin hakkınızda hangi bilgileri topluyor? Bunları nasıl kullanıyorlar? Bir şirket bu soruları yanıtlamaya hazır değilse güvenliğinizi onlara emanet etmeden önce bir daha düşünün.

Kaspersky yaklaşık 25 yıldır bilgi güvenliği pazarında çalışıyor. Operasyonlarımızda maksimum şeffaflığı gözetiyor, asla gereksiz veri toplamıyoruz. Kaspersky VPN Secure Connection, IP adresinizi oturumun dışında saklamaz, asla internet aktivitenizi kaydetmez, adınızı ve e-posta adresinizi tutmaz.

Veri işleme ile ilgili son raporumuz hangi verileri nasıl topladığımızı, depoladığımızı ve işlediğimizi detaylı olarak açıklıyor. Aldığımız tüm kullanıcı bilgilerini en yüksek güvenlik standartlarına uygun olarak güvenilir bir şekilde koruyoruz.

Dünya çapındaki milyonlarca kullanıcımızın bize duyduğu güven ve onlardan aldığımız geri bildirimler, uygulamalarımızı daha da fazla geliştirebilmemize yardımcı oluyor. Bu yaklaşım meyvelerini de veriyor: Kaspersky VPN Secure Connection, binlerce değerlendirme baz alınarak Google Play’de 5 üzerinde 4,5; App Store’da ise 5 üzerinden 4,7 puana sahip. Özel yayınlardaki incelemeler de çözümlerimizin üstün korumasını ve veri işleme politikamızın açıklığını doğruluyor.

Cep yakmayan güvenlik

Değişim iyidir, fakat istikrar da önemlidir. Bu yüzden bazı şeyleri değiştirmedik: Kaspersky VPN Secure Connection hala eskisi gibi sınıfındaki diğer çözümlerin çoğundan daha düşük bir fiyata sahip.

Çözümümüzün tamamen ücretsiz bir sürümü de mevcut. Günlük trafiği sınırlı ve sunucu seçimi ya da Acil Durdurma Anahtarı gibi bazı gelişmiş özellikleri eksik olsa da, bağlantınızı koruma konusunda harika bir iş çıkarıyor.

İpuçları