Kayıp veya Çalıntı Cihazlardaki Verileri Korumak

Tatilcilerden daha çok tatili seven birileri varsa onlar da hırsızlardır. Turistler ve tatilciler her zaman suçlular için kolay hedefler olmuştur ancak şimdi hemen herkes akıllı telefonları ve tabletleri ile seyahate

Tatilcilerden daha çok tatili seven birileri varsa onlar da hırsızlardır. Turistler ve tatilciler her zaman suçlular için kolay hedefler olmuştur ancak şimdi hemen herkes akıllı telefonları ve tabletleri ile seyahate çıktığı için çok daha tercih edilir hedefler haline geldi.

Çalıntı cihazlar ile ilgili konu her zaman finansal olmuştur. Cihazın değerinden öte çalınan akıllı telefonları veya SIM kartı kullanarak ücretli numaraları arayan hırsızlar cihazın çalındığının operatöre bildirilmesinden önce yüksek faturalara sebep olabilir.

En önemli konu ise çalnan cihazda bulunana şifreler, kontak bilgileri ve kişisel bilgiler gibi hassas bilgilerdir. Bankacılık şifreler ve tek kullanımlık şifre mobil uygulamaları da tehlike arzeder. Hırsızlar bir kez bu bilgileri ele geçirdilermi kimlik hırsızlığı için önleri açılmış ve kolaylaşmış hale gelir.

Bunun anlamı, akıllı tatilcilerin kendilerini ve beraberindekileri tatilde koruma için ve cihazlarını güvence altına almak için yapmaları gereken bir takım şeyler vardır.

1. Cihazın IMEI numarasını kaydetmek. Bu genellikle pilin altında veya sim kart yuvasında yazmaktadır.

2. Seyahate çıkmadan önce servis sağlayıcınız ile irtibat kurarak çalıntı ve kayıp durumunda ulaşmanız gereken numaraları teyit edin. Yurt dışında aramanız gereken numaralar yurt içi numaralardan farklı olabilir.

3. Kamera, cüzdan veya pasaport gibi eşyalarınızı halka açık alanlarda sahipsiz bırakmayın. Aynı şey otel odaları için de geçerlidir. Eğer güvenilir bir kasa yoksa eşyalarınızı otel odanızda da bırakmayın. Halka açık alanlarda kapkaççılara karşı dikkatli olun. Hava alanları, transit geçiş bölümleri gibi kalabalık yerler kapkaççılar için ideal alanlardır.

Tüm bu güvenlik önlemlerinin yanında tatilciler için mobil cihazlarına hırsızlığa karşı koruma yazılımı yüklemek ise ilk sırada gelen önlem olmalıdır.

Kaspersky Mobile Security, Android cihaz kullanıcıları için özellikle çalıntı cihazlardan bilgi hırsızlığı önleme konusunda geniş çaplı koruma sağlar. Android cihazlarında KMS kullanan kullanıcılar çalınan veya kaybolan cihazlarını uzaktan engeleme, bilgilerini silme ve hatta GPS aracılığı ile hırsızı tanımlama imkanına bile sahip olurlar.

KMS Web Yönetimi portali kullanıcıları kayıp cihazlarını izleyebilir ve uzaktan engeleme, bilgilerini silme, cihazı fabrika ayarlarına döndürme gibi komutlar gönderebilir. Mugshot adı verilen özellik hırsız hakkında bilgi toplayarak cihazın sahibine iletir. Bu özellik cihazın kamerasını kullanarak hırsızın fotoğrafını çekip portale yükleyebilir.,

Bu uzaktan yönetim ve veri koruma özellikleri umuyoruzki gerek duymayacağınız özellikler olur. Cihaz kullanıcıları cihazlarını halka açık yerlerde kullanırken her zaman dikkatli olmalıdır ve otel odalarında ise cihazlarını güvenli bir kasaya koymalıdır. Ancak en kötü senaryo için ise her zaman hazırlıklı olmakta fayda var. KMS gibi platformlar hırsızlık sonrası kullanıcılar için gerekli araçları sağlamak için tasarlanmıştır.

Dijital Varlıklarınızı Koruyun!

Büyük ihtimalle düşündüğünüzden daha fazla dijital bilgiye sahipsiniz. Eposta ve sosyal medya hesaplarından online finansal hesaplara, alan adlarına, dijital medya kolleksiyonlarına (müzik ve video) ve hatta video oyun avatarlarından uçuş

İpuçları

Ev güvenliğinin sağlanması

Güvenlik şirketleri, evinizi hırsızlık, yangın ve diğer olaylardan korumak için başta kameralar olmak üzere çeşitli akıllı teknolojiler sunuyor. Peki ya bu güvenlik sistemlerinin kendilerini davetsiz misafirlerden korumak? Bu boşluğu biz dolduruyoruz.