Önemli iPucu: Windows 8.1 Güncellemesi Hazırlığı

17 Ekim 2013 tarihinde Windows 8.1 güncellemesi yayınlandı. Eğer işletim sisteminizi son sürüme güncellemek istiyorsanız bu haftaki ipucumuza dikkat edin. Eğer Kaspersky Internet Security 2014 kullanıyorsanız işletim sisteminizi nasıl güncelleyebilirsiniz?

17 Ekim 2013 tarihinde Windows 8.1 güncellemesi yayınlandı. Eğer işletim sisteminizi son sürüme güncellemek istiyorsanız bu haftaki ipucumuza dikkat edin. Eğer Kaspersky Internet Security 2014 kullanıyorsanız işletim sisteminizi nasıl güncelleyebilirsiniz? Güncel işletim sisteminde hangi sürüm kurulu olmalı. Eğer elinizde kutu sürümü varsa ve Windows 8.1 uyumluluğu için güncelleme gerekiyorsa?

1) Daha önceki ipuçlarımızda Kaspersky ürünlerinin güncelleme ayarlarını nasıl yapacağınızı anlatmıştır. Eğer otomatik güncelleme modu etkinleştirilmişse, yeni Windows 8.1 sürümü ile Kaspersky Internet Security 2014 uyumluluğunu sağlayan paket işletim sistemi güncellemesi gelmeden bir hafta önce otomatik olarak yüklenecektir.

Eğer güncelleme paketinin yüklendiğinden emin değilseniz (örneğin, bilgisayarınız kapalı ise ve/veya internet bağlantınız yoksa veya Kaspersky Internet Security 2014 uzun zamandır çalışmıyorsa) yeni işletim sistemi sürümünde çalışabilmek için Kaspersky Internet Security 2014’ü el ile güncelleyin.

 1. Programın ana penceresinden Güncelle kısmını seçin.

 2. Açılan pencerede Güncelle tuşuna basın ve işlem tamamlanana kadar bekleyin.

Şimdi Windows 8.1’e güncelleme yapabilirsiniz.

2) Eğer Windows 8.1 güncellemesini zaten yaptıysanız ve Kaspersky Internet Security kurmayı planlıyorsanız, Kaspersky Lab uzmanları Kaspersky Internet Security 2014’ün en son sürümünü kurmanızı önerir. Kurulum paketinizi Kaspersky Lab web sitesinden indirebilirsiniz. Güncelleme ABD, Brezilya, Rusya, Fransa ve Almanya için 22-23 Ekim tarihlerinde yayınlanacak. Türkiye için ise Kasım ortasında yayınlanacaktır.

3) Eğer Kaspersky Internet Security 2014 kutu sürümünü aldıysanız veya eStore’dan gerekli güncelleme yayınlanmadan önce indirdiyseniz, Windows 8.1 sürümü kurulurken kurulum sihirbazı gerekli güncellemeyi bulup indirecek ve kurulum normal şekilde devam edecektir.

İpuçları

Ev güvenliğinin sağlanması

Güvenlik şirketleri, evinizi hırsızlık, yangın ve diğer olaylardan korumak için başta kameralar olmak üzere çeşitli akıllı teknolojiler sunuyor. Peki ya bu güvenlik sistemlerinin kendilerini davetsiz misafirlerden korumak? Bu boşluğu biz dolduruyoruz.