Düzenbaz çalışanlardan korunun!

Kurumların IT güvenlik ihtiyaçlarına çözümler üreten Kaspersky Lab, yeni aldığı 3 patentle şirketleri siber saldırılardan koruyor. Güvenli içerik yönetim çözümleri alanındaki lider şirket Kaspersky Lab, kurumların güvenlik çözümleri için tasarlanmış

Kurumların IT güvenlik ihtiyaçlarına çözümler üreten Kaspersky Lab, yeni aldığı 3 patentle şirketleri siber saldırılardan koruyor.

Güvenli içerik yönetim çözümleri alanındaki lider şirket Kaspersky Lab, kurumların güvenlik çözümleri için tasarlanmış üç yeni teknoloji için patent aldığını duyurdu. Bunlar, vekil sunucu haricinde, ağdan yüklenen dosyalar için antivirus taraması, kurumsal ağlardaki IT güvenliği risklerini azaltmak için bir metot ve ağ kaynaklarına erişimin kontrolü için bir sistemden oluşuyor.

Rusya Federasyonu?nda yayımlanan 2449348 numaralı bu patent, ağdan yüklenen veriler için, sunucu yanında bir antivirus tarama sistemi ve metodu tanımlıyor. Kaspersky Lab uzmanları bu teknolojinin, yüklenen dosyaların ana parametrelerini analiz ettiğini ve yeni verinin kaynağının meşruiyetini değerlendirdiğini belirtiyorlar. Eğer veri, şüpheli bir kaynaktan geliyorsa ya da zararlı bir kodun muhtemel varlığını belirten karakteristikler gösteriyorsa, tamamıyla antivirus taramasının gerçekleştirileceği vekil sunucuya indiriliyor. Kullanıcı ise bu tarama süreciyle ilgili bilgiyi ekranında görüntülüyor.

Buna karşılık, eğer değerlendirme, karşıdan yüklenmekte olan veride zararlı içeriğin bulunduğuna dair az miktarda kanıt sunarsa, tarama kullanıcının bilgisayarında gerçekleşiyor. Uzak bir bilgisayar ya da sunucuda antivirus taraması imkanı sunan diğer çözümlerle karşılaştırıldığında, Kaspersky Lab tarafından patentlenen bu teknoloji, yüklenen dosyalar için tarama algoritmasını otomatik olarak seçme avantajıyla, güvenlik sistemini daha verimli ve tasarruflu hale getiriyor.

KURUMSAL MÜŞTERİLERİN GÜVENLİK İHTİYAÇLARINA TAM ÇÖZÜM

 

ABD?den alınan 8181253 numaralı bu patentin asıl amacı, bilgisayar ağlarındaki IT güvenliği risklerini azaltmak. Teknoloji, bir dizi parametreye bağlı olarak ve kullanıcının aktivitesi doğrultusunda, potansiyel zararları değerlendirmek için bir yöntem sunuyor. Bu parametreler arasında, çalışanın bilgisayarında yaptıkları, konu ile ilgili çalışanların çalışanlar arasındaki bağlantılar da bulunuyor. Değerlendirmenin sonuçları, antivirus modül ayarları ve erişim seviyeleri gibi imkanları içeren esnek bir bilgi güvenliği politikası kurulumunda kullanılıyor.

Kaspersky Lab Teknoloji Direktörü Nikolay Grebennikov, konuyla ilgili olarak, ?Siber saldırılardan korunmak, birçok şirketteki IT uzmanının hedeflerinin başında yer alıyor? diyor. ?İşletmelere en verimli güvenlik çözümleri geliştirmek ve sunmak için sürekli çalışmalarımıza devam ediyoruz? diye vurgulayan Grebennikov, kolay kullanımlı ve kurumsal IT yapılarına kolayca adapte edilen Kaspersky Lab çözümlerinin kurumsal müşterilerin ihtiyaçlarını tam olarak karşılamaya yönelik tasarlandığını aktarıyor.

Kaspersky Lab tarafından geliştirilmiş olan 110 ileri düzey teknoloji, Rusya, A.B.D., Avrupa ve Çin? de patentler ile koruma altındadır. Farklı ülkelerdeki patent yetkilileri, an itibari ile Kaspersky Lab tarafından yapılan 160? tan fazla patent başvurusunu incelemektedirler.

USB Hafıza Çubuklarına Dikkat!!!

Autorun(Otomatik başlama) Windows ile beraber gelen ve bazı durumlarda zararı faydasından fazla olabilen özelliklerden biridir. Autorun esasen kullanımı kolaylaştırmak için, autorun-etkinleştirilmiş sürücüler (USB hafıza çubuğu/CD-DVD gibi) bilgisayara takıldığı an kullanıcının

İpuçları

Ev güvenliğinin sağlanması

Güvenlik şirketleri, evinizi hırsızlık, yangın ve diğer olaylardan korumak için başta kameralar olmak üzere çeşitli akıllı teknolojiler sunuyor. Peki ya bu güvenlik sistemlerinin kendilerini davetsiz misafirlerden korumak? Bu boşluğu biz dolduruyoruz.