Engellenen bir internet sitesine nasıl girilir

Antivirüsünüz bir internet sitesine girmenizi engelliyorsa, onu devre dışı bırakmayın, istisnalar oluşturun.

Bir sitenin güvenli olduğundan emin olmanıza rağmen antivirüs uygulamanız ona erişmenizi engelliyorsa, bu sorunu antivirüs korumasını devre dışı bırakmadan da çözebilirsiniz. Kaspersky Internet SecurityKaspersky Total Security veya Kaspersky Security Cloud kullanıyorsanız işte yapmanız gerekenler.

Kaspersky bir bağlantıyı engelliyorsa

“Erişim reddedildi” mesajı ile karşılaşmanız halinde öncelikle erişmek istediğiniz siteyi ne zaman ve hangi amaçla kullanmayı düşündüğünüzü değerlendirin. Siteyi tekrar ziyaret etmeyi planlamıyorsanız, erişime yalnızca tek seferlik izin vermek muhtemelen daha kolay (ve daha güvenli) bir çözüm olur.

Bunu, ayarlara bile girmeden doğrudan tarayıcıdan yapabilirsiniz. Antivirüs programı seçiminizi hatırlamaz ve siteyi bir sonraki ziyaretinizde sizi tekrar uyarır.

  • Uyarı sayfasında Ayrıntıları göster‘i tıklayın. Burada antivirüsün siteyi neden işaretlediğini ve sitenin reddedilenler listesine eklendiği tarihi görürsünüz,
  • Devam etmek istiyorsanız, Devam etmek istiyorum‘a tıklayın.

 

Siteyi sık ziyaret etmeyi planlıyorsanız, istisnalar listesine eklemeyi tercih edebilirsiniz.

Kaspersky Internet Security veya Kaspersky Security Cloud’da istisnalar listesi nasıl oluşturulur?

Güvenlik çözümlerimiz, web sayfalarını ve sitelerini güvenli olup olmadıklarını değerlendirmek amacıyla taramadan geçirir. Antivirüs uygulamanızın güvenli olmadığını düşündüğü bir siteye düzenli olarak erişmeniz gerekiyorsa, siteyi kalıcı olarak (veya fikrinizi değiştirene kadar) bu taramalardan muaf tutmak için istisnalar listesine ekleyebilirsiniz.

  • Kaspersky Internet Security’nin (veya Kaspersky Security Cloud) ayarlarından Koruma ve ardından Web Anti-Virüs öğesini seçin,

  • Geşimiş Seçenekler‘e tıklayın,

  • En alta inin ve Güvenilir URL’lere tıklayın,

 

  • Bir URL’yi istisna olarak eklemek için Ekle‘ye tıklayın. Ayrıca bu pencereden istisnaları yönetebilir, düzenleyebilir, gerekirse silebilirsiniz,

 

  • Tehdit taramalarının dışında tutmak istediğiniz sitenin URL’sini girin,

 

  • Değişiklikleri kaydedin,
  • Güvenilir URL’lere ait web trafiğini tarama öğesinin yanında bir onay işareti olduğundan emin olun.

 

Daha detaya inme

Kaspersky Internet Security’de istisnalar listesinin nasıl oluşturulacağı da dahil olmak üzere Web antivirüs ayarlarınıza daha ayrıntılı bir bakış için Bilgi Tabanımıza göz atın. Kaspersky Security Cloud kullanıcıları, Web sayfası tarama uygulamamızla ilgili ayrıntıları da okumak isteyebilir.

Sonuç

Popüler internet sitelerinin bile saldırıya uğrayabileceğini ve güvenliklerinin ihlal edilebileceğini unutmayın. Bunun yanı sıra siber suçlular bazen kötü niyetli sayfaları meşru Web kaynakları gibi gizlerler. İnternette güvenli bir şekilde gezinme, tetikte olma ve ara sıra karşılaşılan güvenlik uyarısını düşünmeden reddetmemek demektir. Antivirüs programınız bir tehdit uyarısı verdiğinde, işinizi sağlama almayı ve siteyi ziyaret etmemenizi öneririz. Bununla birlikte, gerçekten güvenli olmama ihtimali olan bir bağlantıya gitmeniz gerekiyorsa, korumayı devre dışı bırakarak değil, siteyi istisnalar listesine ekleyerek riski en aza indirin.

İpuçları