Kaspersky’ye geçiş: adım adım geçiş kılavuzu

Bilgisayarınızdaki veya akıllı telefonunuzdaki siber korumayı Kaspersky’nin en çok ödül alan güvenlik çözümüne nasıl geçirebilirsiniz?

Korumamızın avantajları hakkında sonsuza kadar konuşabiliriz: hızı, en son teknolojik birikimi ve inanılmaz tehdit nötralizasyonu. Ancak bağımsız testlerin konuşmasına izin vermek daha iyi olacaktır. Kaspersky, 2023 yılı boyunca (tam olarak!) 100 bağımsız teste ve incelemeye katıldı ve ürünleri 93 birincilik ve 94 ilk 3 dereceyle ödüllendirilerek şimdiye kadarki en yüksek yıllık sonucunu elde etti. Bağımsız araştırmacılara göre korumamız eşsiz ve başka hiçbir güvenlik sağlayıcısı bu kadar çok ödüle yaklaşamıyor bile. (Ev kullanıcılarına yönelik korumamız, bağımsız Avrupa test laboratuvarı AV-Comparatives tarafından en yüksek ödül olan 2023 Yılının Ürünü ödülünü ve 2023’ün dördüncü çeyreğinde SE Labs tarafından yapılan bağımsız testlerde »ev” koruma segmentinde birinciliği elde etti).

Siber tehditlere karşı korumanızı en üst düzeye çıkarmak amacıyla, Kaspersky güvenlik çözümlerine geçiş için bu basit adım adım kılavuzu sunuyoruz.

Korumamızın her üç versiyonunda da (Kaspersky Standard, Kaspersky Plus ve Kaspersky Premium) aynı güvenlik teknolojileri yığını kullanılır. Yani bu çözümlerden herhangi birini kullananlar “2023 Yılının Ürünü “nü kullandıklarından emin olabilirler.

Kaspersky, AV-Comparatives'e göre "2023 Yılının Ürünü"

Kaspersky, AV-Comparatives’e göre “2023 Yılının Ürünü”

Kaspersky’ye nasıl geçiş yapılır?

Çok basit: Her sürümün özelliklerini kolayca karşılaştırdıktan sonra ihtiyaçlarınıza göre web sitemizdeki üç abonelik seçeneğinden birini seçin. Maksimum koruma için Kaspersky Premium aboneliğini başlatmanızı öneririz. Standart bilgisayar koruma ve optimizasyon araçlarına ek olarak şunları içerir:

Kaspersky Premium ayrıca dijital kimliğinizin maksimum düzeyde korunmasını sağlar. Diğer abonelik sürümlerinde olduğu gibi yalnızca e-posta adreslerine değil, aynı zamanda telefon numaralarına (örneğin, çevrimiçi bankalar ve sosyal ağlarda kullanılan) bağlı hesaplarınızın sızıntılarını (karanlık web dâhil) kontrol ediyoruz ve böyle bir sızıntı meydana gelirse ne yapmanız gerektiği konusunda tavsiyelerde bulunuyoruz. Ailenizdeki herkesin e-posta adreslerini ve telefon numaralarını kontrol edilmesi için ekleyebilirsiniz.

Bir abonelik seçerken, korunacak cihaz sayısını ve kaç yıllık olacağını da belirleyebilirsiniz: daha uzun süreler elbette daha indirimli olacaktır.

Satın alma işleminin ardından, aboneliği Windows, macOS, Android veya iOS çalıştıran farklı cihazlarda etkinleştirmeniz ve yönetmeniz için otomatik olarak bir My Kaspersky hesabı oluşturacağız ve talimatları satın alırken verdiğiniz e-postaya göndereceğiz.

Kurulum için hazırlanıyor

E-postadaki bağlantıyı takip ederek My Kaspersky web sitesine gidin, hesap oluşturma işlemini tamamlayın ve giriş yapın. Abonelik bilgileri penceresinde, uygulamayı cihazınıza indirmek için “İndir”e tıklayın. Mobil cihazlar için uygulamalarımızı App Store, Google Play, Huawei AppGallery ve diğer uygulama mağazalarından birinden de indirebilirsiniz.

Kaspersky uygulamasını yüklemeden önce cihazınızın yazılım ve donanım gereksinimlerini karşıladığından emin olun (Windows, macOS, Android, iOS için) ve diğer satıcıların uyumsuz güvenlik çözümlerini kaldırın (Windows ve macOS). Birçok kişi bir bilgisayarda birden fazla koruma aracı bulundurmanın güvenliği güçlendirdiğini düşünür, ancak durum böyle değil; aksine, farklı programlar birbirleriyle çakışmaya ve bilgisayar kaynakları için rekabet etmeye başlayarak yavaşlamalara ve donmalara neden olur. Yani, “sadece bir tane olabilir” ve testlere göre bizim korumamız kötü amaçlı yazılımlara karşı %100 etkilidir.

Bilgisayarınızı, kaldırdığınız güvenlik çözümünün üreticisinin web sitesinde bulabileceğiniz özel yardımcı programları kullanarak temizlemek en iyisidir. İşletim sisteminin yerleşik araçlarıyla kaldırırsanız, bazı izler kalabilir ve bu da çakışmalara yol açabilir. Gerekli yardımcı programı bulmanın en kolay yolu, internette “kaldırılacak-programın_adı kaldırma aracı” (örneğin, Avast, Bitdefender, ESET, McAfee ve Norton kaldırma aracı) araması yapmaktır.

Uygulamanın yüklenmesi

Az kaldı. Uygulamanın yüklenmesi basittir: işlem bir bilgisayarda, mesajlaşma programlarını kullanan herkesin aşina olduğu bir sohbet şeklinde gerçekleşir. Bu arada, bu, yükleme süresini verimli bir şekilde geçirmenize olanak tanır – en ilginç Kaspersky özelliklerini keşfetmek ve bilgisayar ekranınızda görünecek QR kodunu kullanarak uygulamayı akıllı telefonunuza yüklemek. Yükleme ayrıntılarını önceden incelemek isteyenler için Windows, macOS, Android ve iOS için Kaspersky yükleme talimatlarının bağlantılarını burada bulabilirsiniz.

Uygulamayı bilgisayarınız için My Kaspersky hesabınızdan veya akıllı telefonunuz için QR kodunu kullanarak indirdiyseniz, yüklemeden sonra abonelik tarafından otomatik olarak etkinleştirilecektir. Çok nadir durumlarda, My Kaspersky hesabınıza giriş yaparak veya Windows, macOS, Android veya iOS için bu basit talimatları izleyerek uygulamayı kendiniz etkinleştirmeniz gerekebilir.

Parolalarla ilgilenme

Diğer avantajların yanı sıra, Kaspersky Plus ve Kaspersky Premium sahipleri ayrıca parola yöneticimize premium abonelik de elde ederler. Şifrelenmiş kişisel depolama alanında tüm parolalarınızı, önemli belgelerinizi ve iki faktörlü kimlik doğrulama belirteçlerinizi saklayabilir ve bunları tüm cihazlarınızda senkronize edebilirsiniz. Kaspersky çalışanları da dâhil olmak üzere hiç kimsenin bunlara erişemeyeceğinden emin olabilirsiniz: AES ile şifrelenmiş kasa, yalnızca sizin bildiğiniz bir ana parola ile korunur.

Bilgisayarınıza Kaspersky Plus veya Kaspersky Premium yüklenirken Kaspersky Password Manager de yükleyebilir veya bunu My Kaspersky veya uygulama mağazalarından ayrıca indirerek yükleyebilirsiniz. Tüm parolalarınızı hatırlamak ve Kaspersky Password Manager uygulamasına manuel olarak girmek zorunda kalmayacaksınız. Parolaları tarayıcılardan ve diğer parola yöneticilerinden aktarmak için bir mekanizma geliştirdik. En popüler işletim sistemi olan Windows için verileri içe aktarmaya yönelik kısa talimatlar aşağıda verilmiştir ve tüm işletim sistemleri için ayrıntılı talimatlar destek web sitesinde mevcuttur (Windows, macOS, Android ve iOS için).

Parolaları tarayıcılardan içe aktarma

  • Kaspersky Password Manager uygulamasının ana penceresini açın ve pencerenin altında yer alan dişli simgesine tıklayın.
  • Ayarlar‘a ve ardından İçeri/Dışarı aktarma‘ya gidin.
  • Tarayıcıdan içeri aktar bloğunda, verileri içe aktarmak istediğiniz tarayıcıyı seçin ve İçeri aktar‘a tıklayın.
Parolaları tarayıcılardan Kaspersky Password Manager'a aktarma

Parolaları tarayıcılardan Kaspersky Password Manager’a aktarma

Diğer parola yöneticilerinden parolaları içe aktarma

  • Öncelikle, başka bir parola yöneticisindeki verileri bir CSV dosyasına aktarmanız gerekir. Bununla ilgili talimatlar üreticinin web sitesinde bulunabilir (örneğin, Avast Passwords, KeePass, LastPass ve 1Password için talimatlar burada verilmiştir).
  • Kaspersky Password Manager uygulamasının ana penceresini açın ve pencerenin altında yer alan dişli simgesine tıklayın.
  • Ayarlar‘a ve ardından İçeri/Dışarı aktarma‘ya gidin.
  • Parola yöneticilerinden içeri aktar bloğunda İçeri aktar‘a tıklayın ve verileri içe aktarmak istediğiniz CSV dosyasını belirtin.
Parolaları diğer parola yöneticilerinden Kaspersky Password Manager'a aktarma

Parolaları diğer parola yöneticilerinden Kaspersky Password Manager’a aktarma

Parolalara ek olarak, tüm iki faktörlü kimlik doğrulama belirteçlerinizi Google Authenticator’dan (Android, iOS) Kaspersky Password Manager uygulamasına aktarabilirsiniz. Bunu yapmak için, Google Authenticator’daki tüm belirteçlerinizi büyük bir QR koduna aktarın ve mobil cihazınızda Kaspersky Password Manager ile tarayın.

Belirteçler tüm cihazlarınız arasında senkronize edilir, böylece bilgisayarınıza her iki faktörlü kimlik doğrulama kodu girmeniz gerektiğinde akıllı telefonunuzu aramak zorunda kalmazsınız, kodu doğrudan Kaspersky Password Manager masaüstü sürümünde oluşturabilirsiniz. Akıllı telefonunuza bir şey olsa bile, iki faktörlü kimlik doğrulama ile korunan sitelere erişiminizi kaybetmezsiniz; kodu her zaman bilgisayarınızda oluşturabilir veya belirteçleri buluttan geri yükleyebilirsiniz.

Kaspersky’ye geçiş için kontrol listesi

  • Ev kullanımı için üç çözümden birini seçin: Kaspersky Standard, Kaspersky Plus veya Kaspersky Premium.
  • Korumanız gereken cihaz sayısını hesaplayın ve Kaspersky web sitesinden, bir iş ortağından veya bir uygulama mağazasından ilgili aboneliği satın alın.
  • İlgili üreticinin araçlarını kullanarak eski güvenlik çözümlerini kaldırın.
  • Kaspersky uygulamasını ve Kaspersky Password Manager’ın yanı sıra abonelikten istediğiniz diğer uygulamaları yükleyin.
  • Uygulamaların otomatik olarak etkinleştirildiğinden emin olun veya manuel olarak etkinleştirin (Windows, macOS, Android, iOS).
  • Diğer programlardan parolaları içe aktarın.
  • My Kaspersky hesabınızı keşfederek birçok yararlı ve ilginç özellik bulabilirsiniz.
  • Gönül rahatlığıyla hayatın tadını çıkarın.
İpuçları

Ev güvenliğinin sağlanması

Güvenlik şirketleri, evinizi hırsızlık, yangın ve diğer olaylardan korumak için başta kameralar olmak üzere çeşitli akıllı teknolojiler sunuyor. Peki ya bu güvenlik sistemlerinin kendilerini davetsiz misafirlerden korumak? Bu boşluğu biz dolduruyoruz.