Kaspersky çözümleri bağımsız testlerde rekor sayıda ödül kazandı

2023 yılında ürünlerimiz ve çözümlerimiz 100 bağımsız çalışmada yer aldı ve 93 kez birinci oldu. Şimdiye kadarki en iyi yılımız.

2023 yılında ürünlerimiz ve çözümlerimiz 100 bağımsız çalışmada yer aldı ve 93 kez birinci oldu. Şimdiye kadarki en iyi yılımız.

Doğru siber güvenlik çözümünü seçmek kolay bir iş değildir. Arkadaşların yorumları ya da kitlesel değerlendirmeler – ki bunlar daha basit ürün ve hizmetler için çok işe yarar – burada pek güvenilir değildir. Bunlar UI/UX ve kullanılabilirliğin değerlendirilmesine yardımcı olabilirken, gelişmiş tehditlere karşı korumanın kalitesi hakkında hiçbir fikir veremezler.

En dengeli objektif kaynak, uzman test laboratuvarları ve medya tarafından yapılan bağımsız uzman araştırmalarıdır. Evet, bağımsız, yani ürünlerini değerlendirdikleri herhangi bir satıcıyla herhangi bir bağlantıları olmaması gerekir.

Ürün ve hizmetlerimizin bağımsız testlerden geçirilmesine her zaman büyük önem verdik. Test sonuçlarının hızlı ve kolay bir şekilde değerlendirilmesi için web sitemizde özel bir İlk 3 bölümü bulunmaktadır. Yıl boyunca kaç test yapıldığını ve kaçında podyuma çıktığımızı gösteriyor.

2023 bizim için rekor bir yıldı. Çözümlerimizin yer aldığı yüz testten 93’ünde birinci olduk, 94’ünde ise ilk üçe girdik. 2013’ten bu yana ürünlerimiz bağımsız araştırmacılar tarafından toplam 927 kez test edildi ve 680 birincilik (ve 779 ilk üç derecesi) elde etti. Bu, hem test sayısı hem de zafer sayısı açısından tüm güvenlik çözümleri sağlayıcıları arasında tartışmasız bir rekordur.

Şimdi biraz daha ayrıntıya girelim.

Popüler satıcıların bağımsız güvenlik testlerinin sonuçlarıyla karşılaştırmalı tablo. Kaspersky tartışmasız lider: Yapılan 927 testte 680 birincilik elde etti.

Popüler satıcıların bağımsız güvenlik testlerinin sonuçlarıyla karşılaştırmalı tablo. Kaspersky tartışmasız lider: Gerçekleştirilen 927 testten 680 birincilik elde etti. Kaynak

En anlamlı ödüller

Geçen yıl elde edilen başarıların tamamı listelenemeyecek kadar çok olduğundan, en göze çarpanları vurgulayacağız:

Testleri kim yaptı?

Siber güvenlik testleri dünyasına aşina olmayanlar için, işte kilit oyuncuların bir özeti.

  • AV-Comparatives, 24 yılı aşkın süredir güvenlik ürünlerini test eden bağımsız bir Avusturyalı kuruluştur. Bu süre zarfında Innsbruck Üniversitesi’nde bir öğrenci projesi olarak başlayan çalışma, siber güvenlik alanında en etkili araştırma merkezlerinden biri haline geldi.
  • AV-Test GmbH bağımsız bir Alman bilgi güvenliği araştırma enstitüsüdür. Şirket, 15 yılı aşkın bir süredir endüstri birliklerine, şirketlere ve devlet kurumlarına siber güvenlik konusunda danışmanlık yapmaktadır.
  • SE Labs, güvenlik değerlendirmesine yönelik kapsamlı bir yaklaşıma dayalı yeni nesil ürün testleri geliştiren bağımsız bir İngiliz şirketidir.

Alternatif yaklaşım

Elbette, ciddi test laboratuvarlarının yanı sıra, güvenlik yazılımlarını değerlendiren özel medya ve blog yazarları da vardır. Araştırmalarında biraz daha az titiz olabilirler, ancak dikkat çekicilik açısından YouTuber’lar ve teknoloji bilir kişilerinin önüne geçilemez.

Bu format ilginizi çekiyorsa, İngiltere merkezli bir YouTuber tarafından yönetilen The PC Security Channel’ın testlerini (1, 2, 3) öneririz. Kanalın en önemli özelliği, aboneleri arasında, yayınlanan içeriğe eleştirel bir gözle bakmayı ve kendi gözlemlerini eklemeyi seven çok sayıda teknoloji gurusunun yer almasıdır.

İpuçları