Finansal varlıklarınızı korumaya yönelik beş Kaspersky teknolojisi

Kaspersky ürünleri nasıl çok katmanlı finansal koruma sağlar ve sizi hangi tehditlere karşı koruyabilir?

Kaspersky'den çevrimiçi finansal varlıklarınız için çok katmanlı koruma

Finansal hayatımızın büyük bir kısmı uzun zamandır fiziksel dünyadan dijitale kaymış durumda. Bankacılık uygulamaları, dijital cüzdanlar, çevrimiçi ödemeler ve kripto para birimleri, finansal işlemleri her zamankinden daha hızlı ve daha erişilebilir hale getiren ve şimdiye kadar hayal bile edilememiş her türlü fırsatın önünü açan 21. yüzyıl yenilikleridir.

Ancak bu kolaylığın bir dezavantajı da var: dijital finansal varlıklarınız dijital suçlara karşı savunmasız. Yine de bu durun ancak çevrimiçi finansal varlıklarınızı siber suçlulardan korumayı ihmal ederseniz söz konusudur. Bu yazıda, Kaspersky teknolojilerinin ve ürünlerinin dijital paranızı ve dolayısıyla finansal refahınızı nasıl koruduğuna bir göz atıyoruz.

1. Parola Yöneticisi

Tüm hesap güvenliğinin bel kemiği parolanızdır ve elbette finansal hizmetler de bu anlamda bir istisna değildir. Parolanız ne kadar zayıf olursa, kart bilgilerinizi girdiğiniz bazı çevrimiçi mağazalarda veya ödeme sistemlerinde hesabınızın başarılı bir şekilde ele geçirilme şansı o kadar artar.

Aynı parolayı farklı çevrimiçi hizmetler için kullanmak da bir o kadar tehlikelidir. Bunu yaparsanız, bunlardan birinde parola sızıntısı olursa (bu durum ne yazık ki çok yaygındır), diğer hizmetlerdeki hesaplarınız da tehlikeye girecektir. Bilgisayar korsanları pek çok kişinin aynı karakter kombinasyonlarını birden fazla sitede kullandığının farkındadır, bu nedenle kimlik bilgisi doldurma olarak bilinen bir teknikle başka kaynaklara giriş yapmak için genellikle sızdırılmış parolaları kullanırlar. Ve doğal olarak, odak noktaları parayla ilgili hizmetler olma eğilimindedir.

Kaspersky Password Manager kullanmak parola güvenliğini radikal bir şekilde geliştirir ve böylece finansal hesaplarınızın güvenliğine katkı sağlar. Uygulamamız, kullandığınız her hizmet için benzersiz, maksimum güvenlikli parolalar oluşturur, bunları güvenli bir şekilde saklar, böylece her parolanızı hatırlamanıza gerek kalmaz ve hatta sızıntılar konusunda sizi uyarır. Bu arada, Kaspersky Password Manager’ın son güncellemesi, iki faktörlü kimlik doğrulama için tek seferlik kodlar oluşturma özelliğini ekledi. Elbette bunu da Kaspersky Plus ve Kaspersky Premium abonelikleriyle ücretsiz alacaksınız.

2. Güvenli Para

Güvenli Para, güvenli finansal işlemler ve çevrimiçi satın alımlar sağlamak için özel olarak tasarlanmıştır. Banka kartı numaraları ve parolalar da dahil olmak üzere bankaların, ödeme sistemlerinin ve çevrimiçi mağazaların web sitelerine girilen önemli ödeme verilerini korumak için tasarlanmış çözümümüz, bu tür siteleri Korumalı Tarayıcımız ile açmanızı ister.

Bu özel modda, gizli verileriniz maksimum düzeyde korunur. Bir site herhangi bir şekilde şüpheli göründüğü takdirde, Korumalı Tarayıcı sizi bir bildirimle ve güvenliği temsil eden yeşilden sarıya değişen çerçeve rengiyle uyarır.

Güvenli Para ile hem paranızın hem de kişisel verilerinizin tamamen korunduğunu bilerek güvenle çevrimiçi alışveriş ve bankacılık işlemleri yapabilirsiniz. Bu özellik tüm ücretli aboneliklerimize dahildir: Kaspersky Standard, Kaspersky Plus ve Kaspersky Premium.

3. Dosya Anti-Virüsü

Elbette, çok katmanlı finansal korumamızın temel bileşenlerinden biri de klasik Anti-Virüstür. Paranızı en tehlikeli tehditten koruyan şey budur: kötü amaçlı yazılımlar, özellikle de hedef cihaza bulaştıktan sonra üzerinde depolanan kripto para cüzdanlarının parolalarını ve özel anahtarlarını arayan ve ardından bunları doğrudan siber hırsızlara gönderen sözde hırsızlar.

Dosya Anti-Virüs tarafından koruma sağlanan doğrudan finansla ilgili bir başka yaygın tehdit de bankacılık Truva atlarıdır. Bunlar, bir bankacılık uygulamasının arayüzünü kendi arayüzüyle değiştiren virüslerdir ve yalnızca parolaları çalmakla kalmaz, aynı zamanda tek seferlik onay kodlarının yanı sıra transferlerin ve ödemelerin ayrıntılarını ve miktarlarını da ele geçirerek siber suçluların parayı hortumlamasına olanak tanır.

Yalnızca bu iki tehdit bile finansal işlemler için kullandığınız tüm cihazlara güvenilir korumasını yüklemeniz için yeterli bir sebeptir. Anti-Virüs, fidye yazılımları, Truva atları ve casus yazılımlar gibi pek çok başka tehlikeye karşı koruma sağlar.

4. Güvenli Tarama

Kötü amaçlı yazılımların bilgisayarınız veya akıllı telefonunuza değil, etkileşimde bulunduğunuz sunucuya bulaşmış olabileceğini unutmayın. Bu senaryoda endişelenilmesi gereken ilk tehdit, dolandırıcıların müşterilerin banka kartı bilgilerini almak için saldırıya uğramış çevrimiçi mağazalara yükledikleri kötü amaçlı yazılımlar olan çevrimiçi skimmer’lar olacaktır.

Web skimmer’ları son zamanlarda siber suçlular arasında çok popüler hale geldi. Her yıl on binlerce çevrimiçi mağazaya bu tür kötü amaçlı yazılımların bulaştığı tespit ediliyor. Genellikle, virüs bulaşmış mağazaların sahipleri ya virüsün farkında değildir ya da tehdidi etkisiz hale getirmek için hiçbir önlem almazlar, bu nedenle bir web skimmer virüs bulaşmış bir sitede aylarca aktif kalabilir. Pratik anlamda bu, kişisel olarak dikkatli olsanız ve cihazlarınız temiz olsa bile, yalnızca virüslü bir web sitesiyle etkileşime girerek siber suçluların kurbanı olabileceğiniz anlamına gelir.

Neyse ki, sizi web dolandırıcılarından ve diğer tehditlerden koruyacak bir çözümümüz de vardır. Güvenli Tarama, tarayıcınız tarafından yüklenen sayfaları kötü amaçlı kodlara karşı tarar ve bu tip kodların tespit edilmesi halinde sitenin güvenli olmadığı konusunda sizi uyarır.

5. Kimlik Avı ve Dolandırıcılıkla Mücadele

Her yıl çok sayıda internet kullanıcısını etkileyen sahte ve dolandırıcı web sitelerini atlamamız mümkün değil. Bunlar bankaları, ödeme sistemlerini, kripto borsalarını veya diğer finansal hizmetleri taklit ederek ziyaretçileri kimlik bilgilerini girme konusunda kandıran ve ardından hesaplarını ele geçiren klonlanmış siteler olabilir.

Bunlar, küçük bir komisyon karşılığında büyük ödemeler vaat eden çevrimiçi dolandırıcılıklar, cazip fiyatlar sunan ancak satın aldığınız ürünü asla teslim etmeyen sahte çevrimiçi mağazalar veya diğer çevrimiçi dolandırıcılık türleri de olabilir.

Sorun şu ki, bu tür siteler genellikle doğrudan herhangi bir kötü amaçlı kod içermez. Bu tür tehditlere karşı etkili bir koruma sağlamak için uzmanlarımız gece gündüz çalışarak kimlik avı ve dolandırıcılık sitelerine ilişkin veritabanımızı güncel tutmaktadır. Sonuç olarak, çözümlerimiz tehlike yaklaştığında size zamanında haber verir.

İpuçları