Çocukları güvende tutmak: eski bir temanın yeni bir varyasyonu

Ebeveynlerin çocuklarının cihazlarını ve ekran sürelerini yönetmelerine ve sağlıklı dijital alışkanlıklar teşvik etmelerine yardımcı olacak Kaspersky Safe Kids iyileştirmeleri neler?

Çocukların yaklaşık %50’si günün üç ila beş saatini cihaz kullanarak geçiriyor. Ebeveynlerin, sınırlama, tavsiye veya gözetim gibi stratejiler arasından hangisini kullandıklarından bağımsız olarak çocukların cihaz kullanımını göz ardı etmeleri veya söz konusu cihazların çocuklarının sağlıkları, zihinsel veya fiziksel gelişimleri ya da sıhhatleri üzerindeki etkilerini görmezden gelmeleri mümkün değil. Ebeveynlere bu konuda yardımcı olmak için uzun süredir Kaspersky Safe Kids sunuyoruz. Uygulama, ebeveynlere tam olarak ihtiyaç duydukları olanakları sağlıyor: çocukların nerede olduklarını bilmek ve ekran süresi ve çocukların ilgilendikleri içerikleri takip etmek. Aynı zamanda çocukların enerjilerini doğru yöne kanalize etmeye yönelik esnek araçlar da sağlıyor.

Ebeveynlik her geçen yıl daha da güçleşiyor. Çocukların kullandıkları cihaz sayısı giderek artarken küçük kardeşlerse arayı etkileyici bir hızla kapatıyor; bu da kendi cihazlarına sahip olmaları anlamına geliyor. Kaspersky Safe Kids zamana ayak uydurmak, gelişmeye ve iyileşmeye devam etmek zorunda ve tam olarak bunu yapıyor! Hem Android hem de iOS için güncellenenKaspersky Safe Kids sürümü herkesin kullanımına sunuldu ve ebeveynlerin hareketli yaşamlarını fark edilir ölçüde kolaylaştırıyor.

Çocuklarınızı “gözünüzün önünde” tutun

Ebeveynin telefonundaki Kaspersky Safe Kids ana ekranı, çocukların ne durumda olduklarını anında görebilmenizi sağlıyor.

Ebeveynler arasında en yaygın kaygı çocuklarının güvenliği ve konumu. Bu nedenle ana ekranda, ön planda bir harita bulunuyor. Bu ekranda çocukların tüm cihazları ve pil düzeyleri gösteriliyor. Böylece çocuğunuzun nerede olduğunu veya cihazı şarja takmasını söyleme vaktinin gelip gelmediğini bir bakışta görebiliyorsunuz.

Çocuklarınızın cihazlarının ayarları iki satırlı bir şerit halinde düzenleniyor: Üst satırda çocuğun ismini, alt satırdaysa cihazı seçiyorsunuz.

Kaspersky Safe Kids ana ekranı güncellendi.

Kaspersky Safe Kids ana ekranı güncellendi.

Ana ekranda, dijital ebeveynlik önceliklerinize göre yerini değiştirebileceğiniz ekran araçları bulunuyor. Ana ilgi alanınız, çocuğunuzun telefonunda en fazla ne yaptığıysa ekran süresi sayacını üste alıp çocuğunuzun en fazla vakit geçirdiği uygulamaları izleyebilirsiniz.

Çocuğunuz ekran süresini nasıl kullanıyor?

Çocuğunuz ekran süresini nasıl kullanıyor?

Önceliğiniz, yaş sınırı olan içerikleri uzak tutmaksa ana ekrandaki bir düğmeye dokunarak My Kaspersky web sitesini açabiliyor ve ziyaret edilen web siteleri ve izlenen videolar hakkında ayrıntılı bir rapor görüntüleyebiliyorsunuz.

Özelleştirilebilen ekran araçlarından bazıları şöyle:

  • çocuğun uygulamayı açma ve web sitesine gitme istekleri
  • toplam ekran süresi
  • ayrıntılı etkinlik grafiği; çeşitli cihazların (telefonlar, bilgisayarlar ve tabletler) ne zaman kullanıldıklarını gösteriyor
  • favori uygulamalar ve bu uygulamalarda harcanan zaman
  • web arama geçmişi
  • web gezintisi geçmişi
  • YouTube araması ve izleme geçmişi
  • uzaktan tek dokunuşla engelleme (aramalar ve izinli uygulamalar hariç)

Bir ekran aracına dokunulduğunda ayarlar veya ayrıntılı raporlar açılıyor.

Yeni ipuçları

Pek çok aileye göre en büyük yardımcıları tecrübe ile sabit tavsiyelerdir. Uzmanlardan, öğretmenlerden, psikologlardan alınan ipuçları ve diğer ebeveynlerin paylaştığı hayatı kolaylaştıran çözümler. Kaspersky Safe Kids, uzun süredir ekran sürelerini kısma, uygun olmayan web içerikleri vb. konularda çocuklarla nasıl konuşulması gerektiğine dair uzman tavsiyeleri sağlamaktadır. İpuçları artık daha çeşitli konuları ele alıyor ve fark edebilmeniz için ana ekranda, haritanın altında göze çarpan semboller kullanıyor (Instagram hikayeleri desem?).

Kaspersky Safe Kids seçenekleri güncellendi

Kaspersky Safe Kids seçenekleri güncellendi

Çocuklarınıza karşı dürüst olmak

Çocukların sınırlardan memnun olmadıklarını biliyoruz ancak bizler, söz konusu sınırlamalar olduğunda ebeveynler ve çocukları arasında açık sözlülükle konuşulması gerektiğine  samimiyetle inanıyoruz. Eskiden uygulamanın çocuk sürümü yalnızca ebeveynlerin giriş yapabildikleri bir yönetim arayüzüne sahipti. Kaspersky Safe Kids uygulamasının son sürümü, çocukların ana ekran deneyimini iyileştiriyor. Çocuk artık o gün için kalan ekran süresini ve web sitesi ziyareti veya uygulama açma isteğine ebeveyninin verdiği cevabı görebiliyor. Aynı zamanda ana ekranın görünümünü biraz eğlenceli, altı ile on iki yaş arası çocukların sevme eğilimi gösterdikleri bir hale getirdik.

Kaspersky Safe Kids'te çocuklar için ana ekran güncellendi

Kaspersky Safe Kids’te çocuklar için ana ekran güncellendi

Genel anlamda gerek iOS gerekse Android için güncellenen mobil sürümler bir yandan daha kullanışlı hale gelirken diğer yandan da en önemli hususu korumuştur: güvenilir koruma. Bu sayede, uygunsuz içeriğin neredeyse %100’ünü engelleyen Kaspersky Safe Kids, bağımsız bir test laboratuvarı olan AV-TEST tarafından yedi yıl üst üste Approved Parental Control Software sertifikası almaya layık görülmüştür.

Yeri gelmişken, her web sitesini veya içerik türünü engellemek yerine çocuğunuzla sağlıklı dijital alışkanlıklar edinmek konusunda konuşmanızı öneririz. Dürüst olmak gerekirse bu alışkanlıklar yetişkinler olarak bizlerin de ihtiyaç duyabileceği alışkanlıklar!

Not: Kaspersky Safe Kids artık yeni Premium subscription aboneliğimizde bir yıl boyunca ücretsiz kullanıma dahildir!

İpuçları