Amerika’nın en tehlikeli güvenlik ihlali

2008 yılında, yabancı bir istihbarat örgütü, Amerikan askeri bilgisayarlarından birine flash bellek ile gizli askeri ağlara yerleşmek üzere bir yazılım yükledi. Bu tehlikeli yazıım, sessizce çalışarak operasyonel planları bilinmeyen güçlerin

2008 yılında, yabancı bir istihbarat örgütü, Amerikan askeri bilgisayarlarından birine flash bellek ile gizli askeri ağlara yerleşmek üzere bir yazılım yükledi. Bu tehlikeli yazıım, sessizce çalışarak operasyonel planları bilinmeyen güçlerin elde etmesini sağladı.

Bu sözler, Amerikan savunma bakan yardımcısı William J.Lynn III’e ait. Geçenlerde yayınlanan bir makalede olayın nasıl olduğunu anlatan bakan yardımcısı, bu bilgiyi paylaşarak bilgi güvenliğinin ulusal güvenlik açısından artan önemine dikkat çekmeyi ümit ettiğini söyledi.

Pentagon yetkilileri, bu olayın, Amerikan askeri ağlarına girildiğine dair ilk bilgi paylaşımı olduğuna dikkat çekiyorlar.

İsminin gizli kalmasını isteyen bir askeri yetkili askeri ağların güvenliğinin sağlanmasının önemini şu sözlerle açıklıyor:

Biz insanlara savaşa gitmeleri için emirleri böyle iletiyoruz. Eğer içerideyseniz emirleri değiştirebilirsiniz. ‘Sağa dön’ yerine ‘sola dön’ diyebilirsiniz. ‘Aşağıya git’ yerine ‘yukarıya git’ diyebilirsiniz.

Makaleye göre, yazılım askeri bir dizüstü bilgisayara Orta Doğu’da yüklendi ve gizli ve gizli olmayan askeri ağlarda yayılarak sessizce hassas bilgileri yabancı sunuculara gönderdi. Bu güvenlik ihlali ardından, savunma bakanlığının 2008 sonunda USB diskleri tamamen yasakladı.

Washington Post’daki haberin devamı

Almanya’dan Facebook’a uyarı

Almanya, Facebook’u üyesi olmayan kullanıcılara ait kişisel bilgileri toplamak ve saklamakla suçluyor. Almanya, kişisel bilgilerin gizliliği konusunda dünyanın en katı kural ve kanunlarına sahip ülkelerin başında geliyor. Alman yetkililer, söz

İpuçları

Her iki paroladan biri (neredeyse) bir dakikadan kısa sürede kırıldı

İki yıl önce ilk kez gerçekleştirdiğimiz, karanlık ağda sızdırılan gerçek hayattaki parolaların kırılabilirliğine ilişkin çalışmamızı yeniden ele aldık. Sonuçlar düşündürücü: Parolaların neredeyse yarısı bir dakikadan kısa sürede kırılabilirken, beş paroladan üçü bir saatten az sürede kırılıyor. Güvenli olmayan parolalardan nasıl kurtulabiliriz?