Microsoft Office 365 için güncellenmiş koruma

Koronavirüs pandemisi bağlamında, işbirlikçi yazılımların koruma altına alınması için artan bir ihtiyaç vardır. Kaspersky Security for Microsoft Office 365’i güncelledik ve ücretsiz lisans süresini altı aya çıkardık.

Bir şirketin çalışanlarını evden çalışma modeline taşıma gerektiğinde, BT departmanı genellikle uzaktan işbirliği için doğru araçları bulmak için uğraşmak zorundadır. Genel kriterler kullanılabilirlik, kurulum kolaylığı ve güvenliktir. Bu durumda çoğunlukla Microsoft Office 365 tercih edilir. Her ne kadar uygun bir seçenek olsa da, güvenliği yine de artırılabilir. MS Office 365 için çözümümüz yıllardır piyasada ve sürekli olarak geliştirmeye devam ediyoruz. Bugün, özellikle işbirlikçi yazılım güvenliğini artırmaya odaklanan bir güncelleme yayınlıyoruz.

Microsoft Office 365 işbirliği araçlarının korunması

Genel olarak herhangi bir işbirliği ortamı, kötü amaçlı yazılımların şirket ağına yayılması için bir mekanizma haline gelebilir. Uzaktan çalışma bu tehdidin daha da artmasına neden olur, bunun sebebi ise çalışanların dosya göndermek ve paylaşmak için kişisel cihazlarını daha fazla kullanmasıdır.

Microsoft Exchange Online’ın korunması

Şirket çalışanlarının karşılaştığı en yaygın siber tehdit, siber suçlular tarafından halen öncelikli saldırı vektörü olan e-posta şeklindeki kimlik avıdır. Saldırganlar sürekli olarak sahte bağlantılar veya kötü amaçlı ekler içeren toplu ve hedefli e-postalar gönderir. Bazıları Microsoft Exchange Online’daki dahili filtreler tarafından filtrelense de, diğerleri gözden kaçmaktadır.

Bu güncellemede, çözümümüz sahteciliğe karşı koruma teknolojileriyle güçlendirildi; içerik filtreleme departmanından uzmanlarımız sürekli gelişen tehdit ortamını izleyerek kimlik avı önleme motorumuz en son tehditleri tespit etmesini sağlar. Bu sayede, siber suçluların genellikle sahte etki alanları kullandığı İş E-postası Anlaşma türü saldırılara karşı koruma artırılmış olur.

Güvenli dosya paylaşımı

Ancak kötü amaçlı yazılımlarla dolu bir e-posta, tek tehdit kaynağı değildir. Teorik olarak, çalışanlar mesajlaşma uygulamaları, flash sürücü veya şifre korumalı bir arşiv indirmek gibi diğer kanallardan üzerinden de kötü amaçlı dosyalar alabilirler. İdeal bir durumda, cihazdaki virüsten koruma çözümü bu dosyayı algılayacaktır. Ancak uzaktan çalışma koşullarında, çalışanların hangi cihazları kullandığını veya kişisel cihazlarının ne ölçüde korunduğunu her zaman bilemezsiniz. Birisi yanlışlıkla zararlı bir dosyayı çalışma arkadaşlarıyla paylaşabilir ve böylece tüm cihazlarını tehlikeye atabilir.

Bunu önlemek için, ortak çalışma yazılımında kötü amaçlı yazılımları tespit eden bir motor kullandık. Çözümümüzün önceki sürümleri yalnızca OneDrive for Business’a yüklenen dosyaları tarıyordu. Ancak, çalışanlar yalnızca bu ortamda dosya paylaşmıyor. SharePoint Online veya Microsoft Teams aracılığıyla yükleme gibi diğer yöntemler de kullanılabiliyor. Bunu göz önünde bulundurarak, güvenlik çözümümüz artık bu kanallar üzerinden gönderilen dosyaları da tarıyor. Bir çalışan kötü amaçlı bir dosya indirdiğinde, söz konusu dosya derhal karantinaya alınır ve BT ekibine bir tehdit raporu gönderilir.

COVID-19 salgınının neden olduğu küresel çalkantı nedeniyle, güvenli uzaktan çalışma ihtiyacı her zamankinden daha da fazladır. Şirketlerin böyle bir ortamı sağlayabilecek maddi kaynaklara sahip olamayacağının farkındayız. Bu nedenle, Kaspersky Security for Microsoft Office 365 ücretsiz lisans süresini 30 günden 180 güne çıkarmaya karar verdik. Kaspersky Business Hub üzerinden çözümümüze dair daha fazla bilgi alabilir ve uygulamamızı kullanmaya başlayabilirsiniz.

İpuçları

Ev güvenliğinin sağlanması

Güvenlik şirketleri, evinizi hırsızlık, yangın ve diğer olaylardan korumak için başta kameralar olmak üzere çeşitli akıllı teknolojiler sunuyor. Peki ya bu güvenlik sistemlerinin kendilerini davetsiz misafirlerden korumak? Bu boşluğu biz dolduruyoruz.