Kaspersky Lab Tarayıcı Raporu

Web tarayıcıları genellikler bilgisayar yazılımları arasında en çok kullanılanlarıdır ve hemen hemen tüm bilgisayarlarda kuruludur. Web üzerinden gerçekleştirilen siber saldırıların çok büyük bir kısmı web tarayıcıların kendisine ait veya güncelliğini

Web tarayıcıları genellikler bilgisayar yazılımları arasında en çok kullanılanlarıdır ve hemen hemen tüm bilgisayarlarda kuruludur. Web üzerinden gerçekleştirilen siber saldırıların çok büyük bir kısmı web tarayıcıların kendisine ait veya güncelliğini yitirmiş eklentilerin güvenlik açıklarından kaynaklanmaktadır. Bu sebeple kullanıcıların web tarayıcılarını en son güvenlik yamalarını ve yeni koruma özelliklerini kullanarak güncel tutmaları çok önemlidir.

* Kaspersky raporu: Kullanıcıların %23’ü eski ve güncellenmemiş web kullanıcıları kullanıyor. Bu durum büyük bir online güvenlik boşluğu oluşturmaktadır.

* Eski veya güncellenmemiş web tarayıcısı kullanarak büyük bir güvenlik boşluğu oluşturan %23 lük bu kullanıcı diliminin: %14.5’i bir önceki sürümleri,%8.5’i ise kullanımdan kalkmış sürümleri kullanıyor.

* Kaspersky Lab müşterilerinin %77’si güncel tarayıcıları kullanıyor (en güncel kararlı sürüm veya beta sürümü)

* Yeni bir tarayıcı sürümü yayınlandığında genellikle kullanıcıların güncelleme yapmaları bir aydan fazla zaman alıyor. Siber saldırganların bilinen tarayıcı açıklarını kullanarak sisteme izinsiz giriş yapmaları ise saatler içerisinde gerçekleşebilmektedir.

Raporun orjinalini okumak için buraya tıklayın.

İpuçları

Ev güvenliğinin sağlanması

Güvenlik şirketleri, evinizi hırsızlık, yangın ve diğer olaylardan korumak için başta kameralar olmak üzere çeşitli akıllı teknolojiler sunuyor. Peki ya bu güvenlik sistemlerinin kendilerini davetsiz misafirlerden korumak? Bu boşluğu biz dolduruyoruz.