Twitter Hesabınızı Koruyun

Twitter günümüzde herkesin ayrılmaz bir parçası haline geldi. İster küçük bir şirket veya büyük bir medya devi ister paylaşımlarının diğer insanlar tarafından görülmesinden hoşlanan bir birey olun bu herkes için

Twitter günümüzde herkesin ayrılmaz bir parçası haline geldi. İster küçük bir şirket veya büyük bir medya devi ister paylaşımlarının diğer insanlar tarafından görülmesinden hoşlanan bir birey olun bu herkes için aynı.

Fakat Barack Obama, Britnet Spears gibi ünlü kişilerden, British Petrol ve New York Times gibi dünya devi organizasyonlara kadar her türden twitter hesabı hacklendi. Bu durum sadece güvenlik açığı ve bilgi çalınmasının ötesinde aslında kullanıcının saygınlığı ve kredibilitesini de zedeleyecebilecek kadar önemli bir olay.

Peki tweetlerinizin – veya yönettiğiniz markaya ait tweetlerin – size ait olmasın nasıl sağlarsınız?

Güçlü Şifreler Kullanın: Köpeğinizin adı, annenizin doğum günü gibi şifreler kullanmayın. “Admin” veya “password” gibi başkalarının da sizin kadar kolay tahmimn edebileceği veya hatırlayabileceği şifreler kullanmayın. Aslında sözlükte geçen tüm kelimeler aslında tehlikelidir. Şifre oluştururken kelimelerin başına numaralar ekleyin, bu kelimeleri de sizin tarafınızdan kolay hatırlanabilecek ancak başkaları tarafından pek bilinmeyen kelimelerden seçin. Eğer hatırlamakta sıkıntı çekmezseniz alfanumerik karakterler de ekleyin. Bu şifre pratiğini tüm banka, sosyal medya ve eposta hesaplarınızda kullanın.

Oltalama Saldırılarına Karşı Gözünüzü Açık Tutun: Bir korsan sizden şifrenizi kendi isteğinizle alabilecekken neden tahmin etmekle uğraşsın ki? Uğraşmaz elbette. Bu nedenle sürekli olarak sizin özel bilgilerinizi edinmeye çalışan oltalama saldırılarına karşı uyanık olmalısınız. Eğer şifrenizi resetlemenizi isteyen bir eposta alırsanız ve bu isteği siz yapmadıysanız buradaki linke basmayın. Bit.ly gibi URL kısaltma sitelerinden gelen adreslere dikkat edin. Bu adresler sizin bilgilerinizi ele geçirmek için hazırlanmış sahte sitelere yönlendirme yapıyor olabilir.

Virüs Bulaşmış Bilgisayarları Kullanmayın: Kullanıcılar bilgisayarlarına virüs bulaşmış olsa dahi halen eposta ve diğer online uygulamalara erişebildikleri için bilgisayarları tamamen temizlenmemiş olsa da bu uygulamaları kullanmaya devam ediyorlar. Bir de şöyle düşünün, eğer siz virüs bulaşmış olan sisteminizde halen birşeyler yapabiliyorsanız, diğerleri de neler yapabilir acaba? Dolayısı ile hemen DURUN! Sisteminizi temizlemek için gerekli işlemleri hemen gerçekleştirin. Daha da iyisi, virüsler henüz bulaşmadan sisteminizi koruma altına alın. Kullandığınız uygulamaların, tarayıcıların, yazılım kitlerinin en güncel hallerini kullanın ve sürekli güncelleyin.

Halka Açık Bilgisayarları Kullanmayın: Eğer kendinizi ait bir bilgisayar değilse, kişisel bilgilerinize erişmeyin. Hava alanları, oteller, internet cafelerdeki bilgisayarlarda ve hatta arkadaşınızın dizüstü bilgisayarında ne tür zararlı yazılımlar bulunduğunu bilemezsiniz. Bu nedenle akıllıca olan bu tür bilgisayarlardan kişisel bilgilere erişmemektir.

Güvende olmanız dileğiyle!

Google+ ağında Gizlilik Ayarları

Hangi sosyal ağı kullandığınızdan bağımsız olarak gizlilik ayarları konusunda bilgi sahibi olduğunuzdan emin olmak istiyoruz. Google+ ağında Gizlilik Ayarlarını nasıl yönetebileceğiniz konusunda 10 ipucu. 1. Profil Yönetimi: Dünya ile paylaşmak

İpuçları