Beyaz Şapkalı Hacker’ın günlük hayatı

Bir hacker hayal edin. Nasıl görünüyor? İnek bir öğrenci gibi mi? Annesiyle mi yaşıyor? Siyah kapşonlu mu giyiyor? Pizza yiyerek mi hayatta kalıyor? Üç bilgisayarını aynı anda ve hızlı mı

Bir hacker hayal edin. Nasıl görünüyor? İnek bir öğrenci gibi mi? Annesiyle mi yaşıyor? Siyah kapşonlu mu giyiyor? Pizza yiyerek mi hayatta kalıyor? Üç bilgisayarını aynı anda ve hızlı mı kullanıyor?

Tamam sayabileceğimiz tüm klişeler bu kadar. Sizin hayal ettiğiniz hacker trambolinde ters takla atabilir mi? Sizin hackerınızın kızının mutfakta kendine ait bir fırını var mı? Ya da plak biriktiriyor mu? Büyük ihtimalle hayır. Ama Global Araştırma ve Analiz Ekimizin üyesi olan beyaz şapkalı hackerımız David Jacoby bütün bu özelliklere sahip!

“… Günlük Hayatları” serisinin ilk bölümünde, David’in evini işgal edip kedisini, antika bilgisayar koleksiyonunu, el boyaması Hello Kitty Commodore’u da dahil elektronik araçlarını ve raflar dolusu sayısız korku film arşivini videoya aldık. Evinin bodrumunda atari oyunu oynayışını izledik (Tabi atari salonlarında bulunan o kocaman atariyi nasıl bulduğunu merak ediyoruz), en sevdiği dondurmayı yedi ve zombiler ile yaşayan ölüler arasındaki farklılıkları anlattı.

Bu videoda, David bize evini gezdirerek günlük hayatından, kahve bağımlılığından, eskiden sahibi olduğu film dağıtım şirketi ve başka şeylerden bahsedecek.

İpuçları

Bir sinir ağında gizlice dinleme yapma

Whisper Leak saldırısı, saldırganın trafiğin şifresini çözmeden yapay zeka asistanıyla yaptığınız konuşmanın konusunu tahmin etmesini sağlar. Bunun nasıl mümkün olduğunu ve yapay zeka sohbetlerinizi korumak için neler yapabileceğinizi inceliyoruz.