İpucu: Antivirüs Tarayıcı İçin Harici Bırakma Kuralı Nasıl Eklenir?

En son ipucu yazımızda Kaspersky Internet Security aktifken nasıl sistem kaynaklarını optimum seviyeye getirebileceğimizden bahsetmiştik. Bugün de yine Kaspersky Internet Security kullanırken bilgisayarınızın performansını artırmak için başka bir özellikten bahsedeceğiz.

En son ipucu yazımızda Kaspersky Internet Security aktifken nasıl sistem kaynaklarını optimum seviyeye getirebileceğimizden bahsetmiştik.

17

Bugün de yine Kaspersky Internet Security kullanırken bilgisayarınızın performansını artırmak için başka bir özellikten bahsedeceğiz. Sorunsuz bir şekilde çalışabilmek için virüs taraması sırasında bazı şeyleri tarama harici tutabilirsiniz. Eğer güvenli olduğundan emin olduğunuz programların veya dizinlerin sürekli taranmasını istemiyorsanız onları tarama harici tutabilirsiniz. Bunun için şu şekilde bir harici tutma kuralı oluşturabilirsiniz:

1. Uygulamanın ana pnecerinde Ayarlar linkine basın ve sol taraftaki Ek Özellikler bölümünü seçin.

2. Pencrenin sağ tarafındaki Tehditler ve Harici Bırakılanlar bölümü altında Harici Bırakılanlar altından Harici bırakma kurallarını ayarla kısmına tıklayın

3. Açılan Yeni harici bırakma kuralı penceresinde Ekle ve Araştır tuşlarına basın. Daha sonra harici bırakmak istediğiniz dosya ve dizinleri seçin:

4. Daha sonra bu kural için kullanılacak koruma bileşenlerini seçin. Eğer tüm parçaları atlamak istiyorsanız tüm seçim kutucuklarını işaretleyin.

5. Status bölümünde kuralın durumunu seçebilirsiniz:

 –Aktif (bu kurala bağlı dosyalar ve dizinler taramadan hariç tutulacaktır)

 –İnaktif (bu kurala bağlı dosya ve dizinler taranacaktır)

 6.  Ekle tuşuna basın.

kis_scanner

Tebrikler! Harici bırakma kuralını başarıyla eklediniz. Bu andan itibaren seçtiğiniz dizin ve dosyaların taranması için beklemek zorunda değilsiniz.

 

İpuçları