İpucu: USB hafızaları Otomatik Tarama

Deneyimli bir Internet kullanıcısı olarak tehlikeli linklerden korunma, çocukların online aktivitelerini kısıtlama, hassas verileri koruma ve hızlı yetkilendirme konularına hakimsiniz. Ancak hala dışarda size zarar verebilecek tehditler mevcut. Hatta bu

Deneyimli bir Internet kullanıcısı olarak tehlikeli linklerden korunma, çocukların online aktivitelerini kısıtlama, hassas verileri koruma ve hızlı yetkilendirme konularına hakimsiniz.

06

Ancak hala dışarda size zarar verebilecek tehditler mevcut. Hatta bu tehditler arkadaşlarınız ve akrabalarınız gibi güvendiğiniz kaynaklardan da gelebilir. Hepimiz sosyal varlıklar olduğumuz için diğer insanlarla iletişim kurar ve bilgi alışverişinde bulunuruz. Bu bilgi alışverişleri için zaman zaman – virüs bulaştırmaya çok elverişli olan – taşınabilir disk ünitelerini kullanırız. Virüs bulaşmış bir taşınabilir disk bilgisayarınızı ve verilerinizi bozmak için çok kolay bir yöntemdir. Bilgisayarınızı bu tehlikelerden korumak için bu tür cihazlar bilgisayarınıza takıldığı anda otomatik tarama yapılmasını aktif hale getirmelisiniz.

Kaspersky PURE ile taşınabilir disklere otomatik tarama ayarları için, Sağ üst köşedeki Ayarlar’a tıklayın. Ardından Tarama bölümünden Genel Ayarlar’ı seçin.

tip_10July_en_1

Taşınabilir diskleri bağlanınca tara bölümünde gerekli aksiyonu seçin:

1. Tarama yapma. Bu seçenekte uygulama taşınabilir diskler üzerinde tarama yapmayacaktır.

2. Tarama için izin site. Bu seçenekte ise bit pencere açılarak ne yapmak istediğiniz sorulacaktır. Aşağıdaki seçeneklerden birini seçebilirsiniz: Hızlı TaramaTam Tarama or Tarama Yapma.

tip_10July_en_2

▪    Tam Tarama. Kaspersky PURE bağlanan taşınabilir sürücüyü Tam Tarama ayarları ile tarayacaktır.

▪    Hızlı Tarama. Kaspersky PURE bağlanan sürücüyü Hızlı Tarama ayarları ile tarayacaktır.

Taşınabilir diskleri bağlanınca tara bölümünün alt tarafındaki ayarlar ile taranacak sürücünün Maksimum sürü boyutu’nu ayarlayabilirsiniz.

İpuçları