Kaspersky Safe Kids — 2022 yenilikleri

Geçtiğimiz günlerde, ebeveyn denetimi uygulamamız Kaspersky Safe Kids’in yeni bir sürümünü piyasaya sürdük. İşte yenilikler.

Uzun süredir son çıkan/güncel ürünlerle ilgili bir gönderi hazırlamıyordum. İşte telafisi…

Kaspersky olarak şirketimizin misyonu, dijital dünyanın tüm vatandaşlarını — her yerde ve her zaman — siber kötülerin tüm çeşitlerine, türlerine ve kategorilerine karşı korumak. Ve elbette bu, dünyanın en savunmasız internet kullanıcıları olan çocukları korumayı da kapsıyor.

Çocuklara internetteki potansiyel tehditleri tanıma ve interneti belirli kurallar doğrultusunda kullanmaları konusunda tavsiyelerde bulunmayı destekliyoruz. Bu durumda hayatının geri kalanı göz önüne alındığında, çevrimiçi ortamda çocuğun yanında olmak, utanç verici hatta can sıkıcı bir şey değil. Sonuçta, internette paylaşılan sonsuza kadar internette kalır. Bu konuda üzerimize düşeni çeşitli yöntemlerle yapıyoruz: web seminerleri, topluluk konuşmaları, ortak eğitim projeleri, kitaplar, çizgi filmler, videolar ve araştırmalar.

Ayrıca ebeveyn denetimi uygulamamız Kaspersky Safe Kids ile çocuklar için koruma sağlıyoruz.

Hali hazırda birkaç senedir sorunsuz çalışan uygulama, konu dijital cihazların güvenli kullanımı olunca, çocukların ve ebeveynlerinin özel ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde sürekli geliştiriliyor ve yapılandırılıyor.

Ancak bu bizim için tereyağından kıl çekmek kadar kolay değildi. Birkaç sene önce, uygulamamızla “çocukları koruma hakkı için savaşmak” zorunda kaldık. Nasıl yani?! Gerçekten, elmasıyla göklere çıkartılmış ünlü bir şirketin, mobil işletim sistemindeki ebeveyn denetimi işlevini kullanarak haksız rekabet yaratmasını önlemek için yasal yollara başvurmak zorunda kaldık. Buna rağmen, yasal mücadelelerimizde olduğu gibi, antitröst davamızı kazandık. İzin verilmeyen işlevsellik etkinleştirildi: doğruluk, sağduyu ve adalet galip geldi! Federal Antimonopoly Service davasıyla mı ilgileniyorsunuz? O zaman buna, buna ve buna göz atın.

Tamam — tamamen işlevsel Safe Kids uygulamamıza geri dönelim. Sanırım, uygulamayı sürekli geliştirdiğimizden daha önce bahsetmiştim. Size son yeniliklerden bahsedeyim…

iOS kullanıcıları için geliştirdiğimiz uygulamanın son sürümünde, ebeveynler için işlevleri genişlettik ve çocuklarının çevrimiçi etkinliklerini denetleyebilmeleri için daha fazla özellik ekledik. Böylece ebeveynler (veya gözeticiler), istenmeyen çevrimiçi içeriği, belirli kategorilere göre daha ayrıntılı filtreleyebilirler. Ayrıca, çocuklarının tercihleri ve ilgi alanları hakkında (özellikle hangi YouTube videolarını izlediklerini kontrol ederek) daha fazla bilgi edinip ekran süresi sınırı belirleyebilirler.

Ebeveynler için arayüzden ekran görüntüleri:

Yani, uygulamayı (en azından şimdilik) YouTube’u yararlı ve daha da önemlisi güvenli bir eğitim ve eğlence platformuna dönüştürmek için adeta bir sihirli değnek gibi kullanmak mümkün. Bu da alkışları hak eden bir şey.

Bunu sadece ben söylemiyorum. Uygulamamız, dünya çapında farklı bağımsız uzmanlarca tamamen test edildi ve onaylandı. Örneğin, 2021 ebeveyn denetimi çözümleri için kapsamlı yürütülen testlerin sonuçlarına göre, bağımsız araştırma enstitüsü AV-TEST GmbH, Safe Kids uygulamamızı onayladı ve övdü:

Bu yıla gelecek olursak, her yıl düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC Barselona 2022), Safe Kids, Best of MWC 2022 ödüllerinde en iyi ebeveyn denetim çözümü ödülüne layık görüldü. Evet. Güzel.

Ancak burası son durağımız değil. Neden duralım? Hep yaptığımız gibi, ince ayar yapmaya ve geliştirmeye devam edeceğiz. Elbette, kusursuza yakın olduğu için bunu başarmak gittikçe zorlaşıyor. Ama bir şekilde halledeceğiz. Bizi takip etmeye devam edin!…

İpuçları