Sıra dışı durumlar için güvenlik çözümü

Kaspersky Security Engine, üçüncü taraf yazılım veya donanım çözümleri ile entegre edilebilir.

Standart bir kalıba uymayan ürünler için bazen özel koruma çözümleri gerekir. Örneğin, müşterilerin veya çalışanların belge yükleyebildiği Web portala sahip bir şirket düşünün. Bu portal, dosyaları siber tehditler karşı kontrol etmek için bir mekanizmaya ihtiyaç duyar. Bunun yanı sıra böyle bir portalı geleneksel bir antivirüsle donatmak mümkün değildir.

İkinci durum oldukça yaygındır. Sigorta şirketleri genellikle müşterilerinden sigortalı olaylarla ilgili belge talep eder, örneğin bankalar hâlâ bin bir türlü belgeyle çalışır. Talepleri kabul eden şirketler, müşterilerin doğrudan web sitelerine dosya yüklemelerine izin verir ve bu belgeleri yükleyen kişilerin herhangi bir koruyucu teknolojiye sahip olduğundan asla emin olamazsınız. Siber suçlular kötü amaçlı yazılım göndermek için bu mekanizmayı bile kullanabilirler.

Kural olarak, bu tür sorunları çözmek için özel bir yazılım geliştirme kiti (SDK) gerekir. SDK’lar etkilidir ve yaygın olarak kullanılır, ancak bunların uygulanması için özel bir geliştirme ekibinin emek harcaması gerekir ve süreç her daim zahmetlidir. Bu, geliştirme sürecini çok daha pahalı hale getirir. Teknolojilerimizin üçüncü taraf ürünlere entegrasyonunu kolaylaştırmak için yeni bir teklifimiz var: Kaspersky Security Engine.

Kaspersky Security Engine gömülü sistemlere, Nesnelerin İnterneti cihazlarına, ağa bağlı depolara, dosya ve posta sunucularına, Web ağ geçitlerine, proxy sunucularına, şirket ağlarına veya veri merkezlerine entegre edilebilir. Aynı zamanda bulut çözümleriyle de uyumludur; örneğin, geçen trafik ve kullanıcı dosyalarını analiz etmek için platform düzeyinde entegre edilebilir. Onu analoglardan ayıran, satın alıp gereksiz çaba sarf etmeden başka bir yazılım veya donanım çözümüne entegre edebileceğiniz ilk çözümümüz olmasıdır.

Sonuç olarak, Kaspersky Scan Engine kimlik avı ve reklam amaçlı URL’leri filtrelemenin yanı sıra, her tür cihaz ve yazılım çözümünü kötü amaçlı yazılımlardan, Truva atlarından, ağ solucanlarından, rootkit’lerden, casus yazılımlardan ve reklam yazılımlarından korur.

Kaspersky Scan Engine web sayfasındaki teknoloji birliği grubundan daha fazla bilgi edinebilir ve meslektaşlarımızla irtibata geçebilirsiniz.

İpuçları

Ev güvenliğinin sağlanması

Güvenlik şirketleri, evinizi hırsızlık, yangın ve diğer olaylardan korumak için başta kameralar olmak üzere çeşitli akıllı teknolojiler sunuyor. Peki ya bu güvenlik sistemlerinin kendilerini davetsiz misafirlerden korumak? Bu boşluğu biz dolduruyoruz.