Oyuncuları Bekleyen Tehlikeler

Kaspersky Lab uzmanları, 2012 yılında dünyanın dört bir yanındaki oyun oynayan kullanıcıların sistemlerine bulaşmaya çalışan her gün yaklaşık 7000 adet teşebbüs tespit etti. Bu saldırılar kullanıcının online oyun şifreleri ve

Kaspersky Lab uzmanları, 2012 yılında dünyanın dört bir yanındaki oyun oynayan kullanıcıların sistemlerine bulaşmaya çalışan her gün yaklaşık 7000 adet teşebbüs tespit etti. Bu saldırılar kullanıcının online oyun şifreleri ve online bankacılık bilgileri gibi özel bilgilerini çalmaya yönelik olarak gerçekleşitirildi. Oyunları göz önüne alırsak, saldırgan kullanıcılar oyuncuların avatarlarını ve oyun için nesnelerini çalmaya çalışarak bunları gerçek dünyada parayla satmayı hedefledirler. Online bankacılık tarafında iste siber suçlular online bankacılık şifrelerini ele geçrdikleri kurbanlarının hesapların para çalmak için çalışyor.

Saldırgan kullanıcılar oyunculara her gün ortalama 10 adet içinde zararlı adresler ve eklentiler bulunan epostalar gönderiyor. Buna ek olarak 500 civarında tarayıcı tabanlı saldırı düzenliyor.

Oyun oynayan kullanıcılar, dikkatli olun! Kaspersky Lab, 2012 yılında büyük online oyun üreticilerinin sitelerine benzeyen oltalama sitelerine 15 milyon giriş teşşebüsü kaydetti. Her gün bu oltalama sitlerine 50.000 civarında yönlendirme gerçekleşiyor.

Kaspersky Lab uzmanlarının oyunculara siber suçlulardan korunmak için tavsiyeleri:

– Online oyunların yöneticilerinden gelen, kişisel bilgilerinizi soran veya size kampanya duyurusu yaparak bilgi isteyen epostalara karşı uyanık olur. Bu mesajlardaki adreslere emin olmadan tıklamayın, size oltalama sitesine yönlendiriyor olabilirler.

– Şüpheli kaynaklardan resmi olmayan yamalar indirmeyin. Çünkü farkında olmadan bu yama ile birlikte bir Truva atı indirmiş olabilirsiniz ve bu zararlı yazılım sisteminize bulaşarak tüm şifrelerinizi çalmaya başlayabilir.

– Profesyonel güvenlik çözümleri kullanın. Örneğin, Kaspersky Internet Security 2013 zararlı yazılımları tespit etmek ve engellemek için en güncel teknolojileri kullanır. Ek olarak içindeki özel oyun modu sayesinde sistem kaynakları üzerindeki etkisini minimum seviyeye indirir ve oyuna başladığınız anda uyarıları kapatır.

İpuçları